LOH 2020: Futbalový turnaj v znamení prekvapení

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 14:22 • 2 min
LOH 2020: Futbalový turnaj v znamení prekvapení

TOKIO – Hoci je Európa futbalovou veľmocou, na práve prebiehajúcom olympijskom turnaji sa krajinám zo starého kontinentu príliš nedarí. Do ďalšej fázy postúpila len jedna z nich.

slovakia

left justify in out

Nemecko si chcelo na olympiáde napraviť chuť po osemfinálovom vyradení na majstrovstvách Európy a reprezentanti prileteli do Tokia v pozícii obhajcov strieborných medailí z Ria de Janeiro. Výber viedol tréner Stefan Kunz, ktorý sa v prvých dvoch zápasoch skupiny musel prizerať, ako jeho zverenci inkasovali červené karty a v rozhodujúcom súboji o postup s Pobrežím Slonoviny si pre zmenu strelili vlastný gól. Eduard Löwen síce parádnou strelou vyrovnal, zápas sa však skončil nerozhodne 1:1 a veľkí favoriti turnaja sa tak vracajú domov.

 

 

„Naše možnosti boli obmedzené, hlavne čo sa týka univerzálnosti hráčov. Tím však do toho dal úplne všetko a môže byť na seba hrdý,“ vyjadril sa v pozápasovom rozhovore sklamaný kormidelník. Nemeckú skupinu D ovládla Brazília, ktorá postúpila do štvrťfinále po dvoch víťazstvách a jednej remíze. Kanárici sa sa môžu spoľahnúť na fantastickú formu Richarlisona z anglického Evertonu, ktorý strelil už päť gólov a je zatiaľ najlepším strelcom turnaja.

 

 

Podobný výbuch ako Nemci zažili aj Francúzi. Ďalší veľký favorit nezvládol svoje pôsobenie v skupine A, pričom sa zrejme najviac bude spomínať na ich prehru s Japonskom v pomere 0:4. Hlavnou hviezdou krajiny vychádzajúceho slnka je kmeňový hráč Realu Madrid Takefusa Kubo, ktorý pomohol Japonsku zvíťaziť vo všetkých zápasoch v skupine. Do štvrťfinále postúpilo aj Mexiko.

 

Po vypadnutí Rumunska tak vo štvrťfinále olympijského turnaja uvidíme z európskych mužstiev len Španielsko, ktoré v spoločnosti Egypta, Argentíny a Austrálie skončilo v skupine C na 1. mieste. Zverenci trénera Luisa de la Fuenteho po prvýkrát inkasovali až v zápase s Argentínou, ktorý sa skončil remízou 1:1. Zo skupiny postúpil ďalej Egypt a za zmienku stojí obrovský úspech Nového Zélandu, ktorý vôbec po prvýkrát na OH postúpil do vyraďovacej fázy. V štvrťfinále uvidíme aj Južnú Kóreu.

 

 

Národné mužstvá na OH tvoria od roku 1992 futbalisti do 23 rokov, kvôli ročnému odkladu hier však môžu v Japonsku štartovať hráči do 24 rokov, respektíve tí, ktorí sa narodili 1. januára 1997 a neskôr. Tréneri majú ako obvykle možnosť využiť služby troch starších hráčov. Finále sa odohrá 7. augusta na štadióne v Jokohame.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies