LOH 2020: Fantázia! Jakub Grigar získal striebro vo vodnom slalome!

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 10:00 • 2 min
LOH 2020: Fantázia! Jakub Grigar získal striebro vo vodnom slalome!

TOKIO - Slovenský reprezentant vo vodnom slalome, Jakub Grigar, získal striebornú medailu v kategórii K1 na olympijských hrách v Tokiu. Nad sily 24-ročného Liptáka bol vo finále iba Čech Jiří Prskavec, ktorý ho zdolal o 3,22 s.

slovakia

left justify in out

Bronz si v Kasai Canoe Slalom Centre vypádloval Nemec Hannes Aigner s mankom 5,48 s na víťaza. Medailové trio nezaváhalo na náročnej trati ani raz a absolvovalo ju bez trestnej sekundy.

 

 

Grigar bol obhajca piateho miesta z OH 2016 v Riu de Janeiro a víťaz tohoročných pretekov Svetového pohára v nemeckom Markkleebergu.

 

Mohlo by vás zaujímať: LOH 2020: Jakub Grigar sa vo vodnom slalome K1 prebojoval do semifinále!


Olympionik sa postaral o druhú medailu pre Slovensko na Hrách XXXII. olympiády v Tokiu po štvrtkovom zlate strelkyne Zuzany Rehák Štefečekovej v trape.

 

Viac sa dozviete: LOH 2020: Slovensko má prvú medailu z Tokia! Zuzana Rehák Štefečeková získala zlato!

 

Úžasná bilancia pre Slovensko 

Celkovo ide o jubilejnú 30. medailu pre slovenský šport z letnej verzie olympijských hier, aktuálna bilancia je 10-13-7. Presne o polovicu z týchto cenných kovov sa postarali vodní slalomári. Zároveň sa zásluhou Grigara  neprerušila medailová séria Slovákov z divokej vody na OH v ére samostatnosti. Na všetkých olympijských hrách od roku 1996 získali vždy aspoň jeden cenný kov.

 

img


Po štvrtom mieste v semifinále Grigar ešte vystupňoval svoj výkon vo finále. Na 230 m dlhej trati s 25 bránkami predviedol plynulú dynamickú jazdu a na rozdiel od semifinále a vyhol trestným sekundám.

 

"Pocity sa opisujú celkom dobre. Som šťastný, pretože keď som bol malý, tak som si ani nevedel predstaviť, že jedného dňa budem mať striebro z olympiády. Som za to veľmi vďačný. Šport nie je vždy jednoduchý a veľakrát to veľmi bolí, preto som rád, že prišli aj takéto momenty," komentoval Jakub Grigar podľa RTVS.

 

img

 

"Pred semifinále som sa cítil oveľa horšie, finále som si už celkom užíval a bol som rád, že som tam. Vedel som, že musím ukázať normálnu jazdu a potom sledovať, aký to bude výsledok. Po jazde som netušil, či to bude medaila, predbehnúť ma mohli ešte všetci traja súperi. Len som sledoval, čo z toho bude. Som rád, že mi na krk dali striebro," zhodnotil Grigar.

 

V cieli sa zaradil na prvé miesto, ale v hre boli ešte traja jeho konkurenti. Američan s poľským rodiskom Michal Smolen ho dlho ohrozoval, ale pomalším záverom prišiel o cenné sekundy a zaradil sa až za Grigara.

 

img

 

Neskôr svoju jazdu pokazil aj francúzsky favorit Boris Neveu, ktorý so 4 trestnými sekundami skončil až siedmy. Víťaz semifinále Čech Jiří Prskavec bol suverénny aj vo finále a zaslúžene si vypádloval zlato.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies