LOH 2020: Celkový počet pozitívnych prípadov narástol na 387! Tokio hlási vysoký štvrtkový prírastok

NETKY.SK • 6 August 2021, 11:47 • 2 min
LOH 2020: Celkový počet pozitívnych prípadov narástol na 387! Tokio hlási  vysoký štvrtkový prírastok

TOKIO - Počet pozitívnych prípadov koronavírusu medzi účastníkmi olympijských hier v Tokiu tri dni pred ich koncom narástol na 387. Metropola Japonska zasa hlási viac než 5-tisícový denný prírastok prvýkrát od začiatku pandémie.

slovakia

left justify in out

Japonci po štvrtkovom otestovaní olympionikov nahlásili 29 nových prípadov, nie sú však medzi nimi žiadni športovci ani ďalší obyvatelia olympijskej dediny v Tokiu. Štatistiku pravidelného testovanie účastníkov OH 2020 Japonci zverejňujú počnúc 1. júlom.

 

Prečítajte si: LOH: Chodec Tóth v posledných pretekoch kariéry a úmornom teple skončil na 14. mieste

Z aktuálne nových 387 pozitívnych vzoriek je až 207 ľudí, ktorí pôsobia ako zmluvní dodávatelia pre firmy podieľajúce sa na organizácii najväčšieho športového sviatku. Celkový počet nových prípadov ochorenia COVID-19 v Tokiu sa vo štvrtok zvýšil o 5 042. "Infekcia sa šíri rýchlym tempom, ktoré sme doteraz neregistrovali. Vylučujem však jej prepojenie na olympijské hry, ktoré sa práve konajú v Tokiu. V najbližšom čase sa budeme zaoberať aj tým, za akých podmienok sa budú konať paralympijské hry. Vláda bude rokovať s organizátormi paralympiády po skončení olympijských hier," vyhlásil japonský premiér Jošihide Suga.

 

Prečítajte si: LOH 2020: Sumár zo štvrtka 5. augusta


Predseda vlády sa musel zároveň ospravedlniť za nečakaný lapsus, ktorý vyrobil počas svojho prejavu na spomienkovej akcii pri príležitosti 76. výročia zhodenia atómovej bomby na mesto Hirošima. Neúmyselne vynechal časť svojho prejavu. Podľa japonských zdrojov verejnoprávna televízia NHL prestala na istý čas zobrazovať titulky počas reči premiéra na výročnej ceremónii, a tak si všimli túto chybu. "Chcem sa ospravedlniť za vynechanie niektorých častí môjho prejavu počas výročného obradu," skonštatoval Suga na tlačovej konferencii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies