LOH 2020: Andrej "Bandi" Csemez končí svoju púť pod piatimi kruhmi

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 06:55 • 2 min
LOH 2020: Andrej "Bandi" Csemez končí svoju púť pod piatimi kruhmi

TOKIO - Slovenskému reprezentantovi v boxe Andrejovi Csemezovi sa nepodarilo postúpiť do štvrťfinále na olympijskom turnaji v Tokiu.

slovakia

left justify in out

Stretli sa aj na MS 

V osemfinálovom súboji v kategórii do 75 kg Csemez nestačil na Arména Armana Darchinyana a podľahol mu 0:5 na body. Všetci piati rozhodcovia sa v sumáre trojkolového súboja priklonili na stranu 27-ročného Arména, piateho najlepšieho boxera z MS 2019 v Jekaterinburgu. Aj vtedy bol Darčiňan nad Csemezove sily.

 

 

Obrovský úspech pre slovenský box 
Dvadsaťtriročný debutant na OH v Tokiu Andrej Csemez dosiahol jedno víťazstvo, keď v 1. kole zdolal Aarona Solomona Princea z Trinidadu a Tobaga 4:0 na body. Bolo to historicky prvé víťazstvo slovenského boxera na olympijských hrách v ére samostatnosti.

 

 

Andrej Csemez je zverenec Tomiho "Kida" Kovácsa v K.O. Box Club Galanta. Dosiaľ jeho najväčšm úspechom je tretie miesto z Európskych hier 2019 v bieloruskom MInsku. Tretí skončil aj na olympijskej kvalifikácii v Paríži, kde si vybojoval postup na svoju prvú olympiádu v Tokiu.

 

 

Stal sa prvým slovenským boxerom v súťaži pod piatimi kruhmi od roku 1996. Vtedy v americkej Atlante reprezentovali Gabriel Križan a Peter Baláž.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies