Logistický park pre Jaguar zamestná 3 800 ľudí

NETKY.SK • 1 August 2016, 10:41 • 2 min
Logistický park pre Jaguar zamestná 3 800 ľudí

NITRA - V súvislosti s príchodom automobilky Jaguar Land Rover vyrastie v Nitre logistický park, ktorý prinesie pri plnom obsadení hál 3 810 pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Investícia dosiahne zhruba 30 miliónov eur. Logistický park bude pozostávať z troch hál. Slúžiť budú na príjem, skladovanie a redistribúciu dielov pre výrobu v závode Jaguar Land Rover a tiež pre ľahkú výrobu v priemyselnej zóne. Uvádza sa to v zámere, ktorý predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie spoločnosť ProLogis Slovak Republic Management, s. r. o. Logistický park bude stáť v katastrálnom území Dražoviec a Lužianok a nadviaže na Priemyselný park Nitra - Sever. Predpokladaný začiatok výstavby je v treťom kvartáli 2016 a ukončenie výstavby je naplánované na tretí kvartál roku 2020.


Okresný úrad Nitra 26. júla prerušil správne konanie pre Prologis Park Nitra a vyzval navrhovateľa, aby do 30 dní od doručenia rozhodnutia predložil k zámeru ďalšie informácie, ktoré úrad zhrnul do 16 bodov. Okrem iného má spoločnosť ProLogis Slovak Republic Management dopracovať návrh ochrany dotknutých obytných území pred emisiami, doplniť niektoré výpočty a stanoviská a tiež preukázať, že budú dodržané prípustné hodnoty hluku, infrazvuku a vibrácií. „Ak nedostatky podania nebudú v stanovenej lehote odstránené, bude správne konanie zastavené,“ píše sa v rozhodnutí Okresného úradu Nitra.


Automobilka Jagar Land Rover vytvorí 2 800 priamych a 15 000 nepriamych pracovných miest. Stavať svoj závod začne v roku 2016 a prvé auto chce vyprodukovať v roku 2018. V prvej fáze bude vyrábať 150-tisíc áut ročne, v druhej fáze sa má ich počet zvýšiť na 300-tisíc. Podľa Inštitútu finančnej politiky pri Ministerstve financií SR investícia o veľkosti viac ako miliarda eur môže kumulatívne zvýšiť hrubý domáci produkt Slovenska do roku 2020 o 2,5 percenta. Celkový počet automobilov vyprodukovaných na Slovensku môže v roku 2019 dosiahnuť vyše 1,2 milióna ročne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona