Logistický gigant Maersk začal používať blockchain pre námorné poistenie

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 13:30 • 2 min
Logistický gigant Maersk začal používať blockchain pre námorné poistenie

KODAŇ – Dopravná a logistická spoločnosť AP Moller-Maersk začala využívať blockchain platformu Insurwave pre námorné poistenie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Platforma Insurwave, vyvinutá spoločnosťami EY a Guardtime, používa distribuovanú knihu cloudovej platformy Microsoft Azure a dodržiava globálne poistné normy. Microsoft Azure ešte začiatkom mája oznámila vydanie svojej služby na vytváranie blockchain aplikáciíí Azure Blockchain Workbench.

 

img

 

V prvom roku spoločnosť Maersk použije Insurwave na správu 1.000 plavidiel a podporu viac ako 500.000 transakcií digitálnej knihy. Lars Henneberg, riaditeľ pre riziká a poistenie spoločnosti Maersk, povedal, že námorné poistenie pohltí značné zdroje spoločnosti.

 

"Presunutie poistenia do Microsoft Azure nám pomôže automatizovať manuálne procesy a zmierňovať celý rad neefektívnych nákladov, ktoré sme vynakladali pri uzatváraní námorného poistenia," povedal Henneberg.

 

img

 

Blockchain platforma Insurwave komerčne využívajú už aj ďalšie spoločnosti ako Willis Towers Watson, XL Catlin, MS Amlin a teraz už aj Maersk. Spoločnosti EY, Guardtime a Microsoft plánujú rozšíriť platformu tak, aby v budúcnosti zahŕňala námorný náklad, globálnu logistiku, letecký a energetický sektor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies