Loebovi sa rozplynula šanca o triumfe pri premiére

NETKY.SK • 12 Január 2016, 12:11 • 2 min
Loebovi sa rozplynula šanca o triumfe pri premiére

BELÉN - Premiérový Rely Dakar sa pre neho začal ako z rozprávky, napokon ani on neušiel nástrahám drsnej argentínskej divočiny.

slovakia

left justify in out

Sébastien Loeb exceloval počas prvého týždňa na 38. ročníku najťažších motoristických pretekov na svete, vyhral tri etapy zo šiestich a vyhrieval sa na čele priebežného hodnotenia. Prišla však pondelková prvá etapa v pieskových dunách a deväťnásobný majster sveta v rely mal vážnu nehodu.


Jeho Peugeot sa najprv zasekol v piesku a v závere sa prepadol do jamy a niekoľkokrát prevrátil. Do cieľa meraného úseku prišiel s viac ako hodinovým mankom a celkovo je až ôsmy. "Bola tam jama a nevidel som ju. Spadli sme, auto vyšlo z rovnováhy a kotúľali sme sa. Pokazilo sa niekoľko vecí. Museli sme vymeniť dve kolesá, prevodovku a prišli sme o množstvo času," cituje Loeba portál motorsport.com.


Francúz po rozsiahlych škodách na svojom automobile priznal, že je vonku z hry o titul. Bude však pokračovať v súťaži, aby získal viac skúseností. "Moje šance na celkové víťazstvo sa skončili. V prvom rade sme sem prišli nazbierať skúsenosti. Do konca etapy zostávalo len 10 kilometrov. Je to trochu frustrujúce, ale taký je život. Pokračujeme ďalej," dodal víťaz 78 pretekov MS v rely.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies