Loeb víťazom pretekov WTCC na Slovakia Ringu

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 09:25 • 2 min
Loeb víťazom pretekov WTCC na Slovakia Ringu

ORECHOVÁ POTÔŇ - Deväťnásobný majster sveta v rely Sébastien Loeb sa stal víťazom nedeľňajších daždivých pretekov seriálu majstrovstiev sveta cestovných automobilov FIA WTCC na Slovakia Ringu pri Orechovej Potôni.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný Francúz sa dokázal na štarte dostať pred najrýchlejšieho muža kvalifikácie, tímového kolegu na Citroëne, Argentínčana Josého Maríu Lópeza a svoje vedenie skúsene udržal až do konca. Šachovnicová vlajka prišla predčasne už po deviatich kolách, pretože dážď zosilnel a automobily WTCC mali problém s akvaplaningom už aj pri jazde v priamom smere. Bolo príliš nebezpečné pokračovať a riaditeľ pretekov Miroslav Bartoš radšej preteky prerušil. Na druhom mieste skončil spomenutý López, tretiu pozíciu si vybojoval maďarský pilot Norbert Michelisz na Honde Civic. Vedenie pretekov pre neutíchajúci dážď zrušilo druhú jazdu. Najbližšie podujatie sa uskutoční cez víkend 24. - 25. mája na rakúskom Salzburgringu.

Atraktívny víkend WTCC prilákal na Slovakia Ring za tri dni spolu vyše 29 000 divákov. Svetový šampionát WTCC sa na Slovensku predstavil už po tretí raz, v auguste čaká jediný pretekársky okruh SR dvoje špičkových pretekov ADAC GT Masters a Blancpain GT Series. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona