Loeb pri návrate do rely triumfoval vo Francúzsku

NETKY.SK • 1 December 2014, 18:03 • 2 min
Loeb pri návrate do rely triumfoval vo Francúzsku

PARÍŽ - Deväťnásobný majster sveta v rely Sébastien Loeb uskutočnil počas posledného novembrového víkendu svoj návrat do tohto motoristického odvetvia a triumfoval na podujatí Rallye du Var v rodnom Francúzsku. Spolujazdkyňu mu robila jeho manželka Séverine.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný legendárny jazdec pochádzajúci z mesta Haguenau viedol od úvodu pretekov v daždivých poveternostných podmienkach, pilotoval automobil Citroën DS3 WRC. Celkovo zvíťazil o vyše tri minúty pred Davidom Salanonom na Forde Fiesta RS WRC. Loebovci túto rely vyhrali aj v roku 2009. 

Loeb ukončil svoju rely kariéru vlani, jeho posledným súťažným vystúpením boli októbrové preteky vo Francúzsku. Odvtedy pracuje v službách Citroënu v seriáli majstrovstiev sveta cestovných automobilov (WTCC), v ktorom v tomto ročníku obsadil tretie miesto. V máji sa predstavil aj na Slovakia Ringu a radoval sa z prvenstva. 

 

Víťaz rekordných 78 rely Loeb nedávno oznámil aj účasť v seriáli MS WRC v sezóne 2015, zatiaľ konkrétne len na januárovú úvodnú Rely Monte Carla. Informácie pochádzajú z archívu agentúry SITA a portálu autosport.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona