Loeb absolvuje návrat do rely, bude štartovať v Monte Carle

NETKY.SK • 24 November 2014, 22:12 • 2 min
Loeb absolvuje návrat do rely, bude štartovať v Monte Carle

LONDÝN - Deväťnásobný majster sveta v rely Sebastian Loeb ohlásil nečakaný návrat za volant. Fenomenálny francúzsky pretekár bude štartovať na prvom podujatí sezóny 2015 v Monte Carle. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný Loeb oznámil 14 mesiacov po skončení kariéry, že bude na Citroene DS3 štartovať v Monte Carle, pričom pôjde len o jednorázový návrat za volant. Jeho spolujazdcom bude Daniel Elena, s ktorým spoločne získali sedem triumfov na trati v Monte Carle, naposledy v roku 2013. Loeb na tlačovej konferencii v Paríži povedal, že v Monte Carle chce štartovať pre zábavu.

 

Najúspešnejší muž v histórii rely sa stal naposledy majstrom sveta vo svojej poslednej celej sezóne v roku 2012, v ďalšom roku oznámil koniec kariéry už po štyroch pretekoch. "Neváhal som ani sekundu, keď som dostal ponuku štartovať v Monte Carle," povedal Loeb. "Je to aj moja osobná výzva, pretože som nepretekal viac ako rok. Som zvedavý ako to zvládnem," dodal.

 

Loeb sa začne pripravovať už najbližší víkend, keď bude spoločne s manželkou Severine štartovať na rely vo Francúzsku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies