Lodné spoločnosti prestali posielať plavidlá do japonských prístavov

NETKY.SK • 28 Marec 2011, 06:53 • 2 min
Lodné spoločnosti prestali posielať plavidlá do japonských prístavov

Lodné spoločnosti prestali posielať plavidlá do japonských prístavov

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodné lodiarske spoločnosti z obáv z ožiarenia plavidiel prestali obsluhovať japonské prístavy Tokio a Jokohama. V sobotu (26. 3.) o tom informoval americký denník New York Times. Prístavy, ktoré sú vzdialené od Fukušimy ako Ósaka či Kobe zatiaľ nijaké obmedzenie lodnej dopravy nepocítili.
      Hamburská lodná spoločnosť Hapag-Lloyd neposiela svoje nákladné lode do Tokia, Jokohamy a Nagoje už desať dní.
      Dopravné spoločnosti sledujú vývoj radiácie v severovýchodnom Japonsku nepretržite a o zmene cieľov svojich lodí rozhodujú zo dňa na deň.
      Japonská firma NYK Line však oznámila, že prístavy v krajine obsluhuje podľa doterajšieho grafikonu. Svoj prístup zmení až vtedy, keď príde oficiálna správa o vyšších hodnotách nameranej radiácie.
      Vedenie NYK Line ďalej informovalo, že sa v čínskych prístavoch vyžaduje meranie radiácie lodí, ktoré prichádzajú z Japonska. V minulých dňoch sa totiž zistili vyššie hodnoty na plavidle, ktoré nakladalo tovar v prístave vzdialenom menej ako 120 kilometrov od poškodenej jadrovej elektrárne. Číňania ho dali do karantény. V prístave Long Beach merala americká pobrežná stráž intenzitu žiarenia na prvej lodi, ktorá priplávala z Japonska.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies