Loď zachytila signál čiernej skrinky strateného lietadla

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 15:17 • 2 min
Loď zachytila signál čiernej skrinky strateného lietadla

PEKING - Pátracie tímy zachytili signál s rovnakou frekvenciou, aký má podľa medzinárodných predpisov vysielať čierna skrinka.

slovakia

left justify in out

Čínska loď pátrajúca po troskách strateného boeingu leteckej spoločnosti Malaysia Airlines zachytila v sobotu v Indickom oceáne signál s frekvenciou 37,5 kilohertzov (kHz) za sekundu. Podľa expertov je vysoko pravdepodobné, že zdrojom signálu je práve hľadaná "čierna skrinka" pochádzajúca z lietadla. Tá má totiž podľa medzinárodných štandardizovaných pravidiel vysielať signál práve s frekvenciou 37,5 kHz. Čínska tlačová agentúra Sinchua navyše informovala, že posádka privolaných bojových lietadiel zaznamenala v rovnakej oblasti aj podozrivé veľké plávajúce objekty bielej farby.

 

Boeing vlajkového dopravcu Malaysia Airlines s 239 osobami na palube zmizol 8. marca počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Keďže stroj mal vypnuté komunikačné systémy, jeho trasu len odhadujú a miesto jeho presného zrútenia je zatiaľ takisto neznáme. Tímy, ktoré v Indickom oceáne hľadajú stratené malajzijské lietadlo, v piatok začnú s cieleným podmorským pátraním po čiernych skrinkách. O niekoľko dní sa totiž vybijú ich batérie so životnosťou 30 dní. Čierne skrinky môžu byť jediným spôsobom, ako rozlúštiť záhadu zmiznutia malajzijského lietadla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies