Loď so zachránenými migrantmi nedostala povolenie zakotviť už desať dní

NETKY.SK • 10 Jún 2019, 07:45 • 2 min
Loď so zachránenými migrantmi nedostala povolenie zakotviť už desať dní

TUNIS - Loď, ktorá na palube vezie 75 migrantov zachránených zo Stredozemného mora už desať dní bezúspešne čaká na povolenie zakotviť v Tunisku.

slovakia

left justify in out

Úrady ho totiž odmietajú udeliť.

 

Remorkér Maridive 601, ktorý sa plavil pod egyptskou vlajkou, koncom mája zachránil z mora v blízkosti tuniského pobrežia skupinu 75 migrantov. Tí sa takto pokúšali dostať do Európy, pričom sa na svoju cestu vydali z Líbye. Ide o trasu, ktorou sa pravidelne pokúšajú obyvatelia subsaharskej Afriky ilegálne dostať z krajiny.

 

img

 

Pracovníci Červeného polmesiaca v juhotuniskom meste Džardžís doviezli pomoc pre migrantov, z ktorých viacerí sú chorí, uviedol predstaviteľ tejto humanitárnej organizácie.

 

Kapitán lode požiadal už pred šiestimai dňami o naliehavé povolenie zakotviť v prístave Džardžís. Doposiaľ ho však nedostal, a tak loď uviazla neďaleko pobrežia. K celej situácii sa však odmietol vyjadriť.

 

img

 

"Títo migranti chcú, aby ich prijala európska krajina," vyjadril sa predstaviteľ tuniského ministerstva vnútra, ktorý si želal ostať v anonymite. Tunisko takéto jednanie zrejme nechce nijakým spôsobom podporovať, preto sa zatiaľ nerozhodlo, ako vo veci postupovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona