Loď pravicových extrémistov údajne zastavili Egypťania

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 19:06 • 2 min
Loď pravicových extrémistov údajne zastavili Egypťania

KÁHIRA - Akcia pravicových extrémistov z viacerých európskych krajín vrátane Francúzska, Nemecka, Rakúska či Talianska pod mottom Defend Europe (Bráňme Európu), ktorou chceli ochromiť prácu aktivistov z humanitárnych organizácií zachraňujúcich utečencov v Stredozemnom mori a zablokovať snahy o prepravu zachránených migrantov do Talianska, sa údajne skomplikovala.

slovakia

left justify in out

Ich 40 metrov dlhú prenajatú loď smerujúcu do oblasti, kde chceli zasiahnuť proti prevádzačom i zástupcom mimovládnych organizácií, mali podľa informácií rôznych médií zastaviť v Stredozemnom mori egyptské úrady a prinútiť ju zakotviť, pretože kapitán údajne nedisponoval potrebnými dokumentmi.

 

Samotné zdroje extrémistov však tvrdia, že išlo iba o rutinnú kontrolu plavidla. Ich predstaviteľ Daniel Fiss poprel ako fámy správy, podľa ktorých boli na palube lode C-Star ozbrojené útvary. Osobne predpokladá, že loď bude môcť pokračovať v plavbe na Sicíliu. Práve tam by na jej palubu mali nastúpiť aktivisti a nabrať kurz smerom k pobrežiu Líbye.

 

Cieľom misie pravicových extrémistov je zabrániť preprave zachránených migrantov do Talianska a namiesto toho dosiahnuť návrat utečencov späť do Líbye, a to aj cestou upovedomenia tamojšej pobrežnej stráže.

V sicílskom prístave Catania, kde by mala loď zakotviť, je na sobotu naplánovaný protestný míting namierený proti tejto misii pravicových radikálov, ktorý je výrazom stupňujúceho sa odporu voči prejavom extrémizmu v krajine.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies