Loď, ktorá viezla náklad zbraní do KĽDR, porušila sankcie OSN

NETKY.SK • 29 August 2013, 07:21 • 2 min
Loď, ktorá viezla náklad zbraní do KĽDR, porušila sankcie OSN

PANAMA - Panamská vláda v stredu oznámila, že severokórejská nákladná loď, ktorú v júli zadržali s nákladom kubánskych zbraní na palube, porušila embargo OSN uvalené na Pchjongjang. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo verejnej bezpečnosti sa odvolalo na správu odbornej skupiny z komisie OSN pre sankcie, podľa ktorej sú kubánske zbrane nájdené na lodi "nepochybne" porušením sankcií uvalených na Severnú Kóreu. Plavidlo zadržali minulý mesiac v prístave Manzanillo pri vjazde do prieplave. Zbrane objavili ukryté pod balíkmi cukru. Panamské úrady už skôr uviedli, že na palube našli protivzdušné raketové systémy, súčasti rakiet, dve bojové lietadlá MiG-21 a raketomety. Kubánska vláda oznámila, že loď viezla zastarané zbrane do KĽDR na opravy. Po nich sa mali vrátiť späť na Kubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona