Lockdown v Anglicku potrvá minimálne do 19. júla

NETKY.SK • 21 Jún 2021, 11:46 • 2 min
Lockdown v Anglicku potrvá minimálne do 19. júla

VEĽKÁ BRITÁNIA - Britský minister pre podnikanie Kwasi Kwarteng povedal, že zrušenie reštrikcií zameraných proti šíreniu koronavírusu je 5. júla v Anglicku nepravdepodobné.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pre televíznu stanicu Sky News na otázku možnosti, že by vláda konala rýchlejšie pri rušení opatrení proti COVID-19, minister odpovedal, že on ráta s 19. júlom. „Mohlo by to byť predtým, ale myslím si, že je to nepravdepodobné," skonštatoval.

 

Súvisiaci článok: Vo Veľkej Británii zúri indický variant koronavírusu. Zrušenie pandemických opatrení je odložené

Britský premiér Boris Johnson ohlásil štvortýždňové odloženie štvrtého kroku na ceste Anglicka pri rušení lockdownu, a to na 19. júla. Povedal však, že 5. júla situáciu preskúmajú, aby zistili, či by lockdown mohli zrušiť skôr. Brendan Wren, profesor vakcinológie na Londýnskej škole hygieny a tropickej medicíny, na otázku, či by pri úspechu vakcinačného programu Anglicko nemuselo na úplné otvorenie čakať do 19. júla, odpovedal: „Stále musíme byť ostražití."

 

Prečítajte si: Ďalšia krajina, ktorej zmiernenie opatrení uškodilo! Počet obetí v Brazílii už prekročil pol milióna

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies