Lochteho zbavili obvinení za incident v Riu de Janeiro

NETKY.SK • 16 Júl 2017, 08:53 • 2 min
Lochteho zbavili obvinení za incident v Riu de Janeiro

SAO PAULO - Brazílsky súd zamietol obvinenia voči americkému plavcovi Ryanovi Lochtemu, ktorý bol počas minuloročnej olympiády v Riu de Janeiro obvinený z falošného nahlásenia lúpežného prepadnutia.

slovakia

left justify in out

Vo svojom vyhlásení brazílske justičné orgány uviedli, že vyjadrenie 32-ročného rodáka z Rochesteru o incidente, ktoré poskytol americkej stanici NBC, neberie do úvahy ako falošné nahlásenie, za ktoré sa v Brazílii trestá 18 mesiacmi vo väzení. "Sme radi, že súd konečne zamietol obvinenia voči pánovi Lochtemu a zároveň verejnosti ukázal, že v krajine nespáchal žiadny zločin. Veríme, že obžaloba prijme rozhodnutie súdu a tento príbeh sa skončí," uviedol plavcov obhajca Jeff Ostrow, ktorý vyhlásenie zaslal mailom v sobotu agentúre AP.

Šesťnásobný zlatý olympijský medailista Lochte si po skončení plaveckých súťaží v Riu de Janeiro vyrazil z kopýtka so svojimi kolegami z amerického tímu Gunnarom Bentzom, Jackom Congerom a Jamesom Feigenom. Z nočného výletu sa vracali opití a zastavili sa na čerpacej stanici, kde močili v okolí budovy a údajne aj vylomili zamknuté dvere na toalete. Keď chceli odísť, dvaja pracovníci bezpečnostnej služby ich pod hrozbou použitia strelnej zbrane prinútili zaplatiť za napáchané škody. Na druhý deň Lochte poskytol rozhovor reportérovi NBC Billymu Bushovi, v ktorom mu udalosť vylíčil ako lúpežné prepadnutie. "V noci som toho naozaj veľa vypil a ešte stále som bol pod vplyvom alkoholu," priznal neskôr.

Lochte za incident dostal od Americkej plaveckej federácie 10-mesačný dištanc, ktorý mu vypršal 1. júla. "Bola to dlhá suspendácia, ale už sa skončila. Poučil som sa z toho a stal sa lepším mužom," uviedol vtedy na twitteri. Do súťažných bazénov sa mal vrátiť v piatok na podujatí L.A. Invitational, v pretekoch sa však napokon nepredstavil, pretože ho momentálne naplno zamestnáva potomok Caiden Zane. "Rozhodol som sa z podujatia odhlásiť, pretože som v posledných týždňoch po narodení syna poriadne netrénoval. Moja rodina, snúbenica Kayla a Caiden, sú mojou prioritou. Stanovil som si za cieľ dostať sa do top formy na budúcoročné Panpacifické hry. Ďakujem vám za podporu," vyjadril sa pre web floswimming.com Lochte.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies