Lochteho súťažný návrat do bazénov po 10-mesačnej suspendácii už budúci týždeň

NETKY.SK • 28 Júl 2017, 13:55 • 2 min
Lochteho súťažný návrat do bazénov po 10-mesačnej suspendácii už budúci týždeň

EAST MEADOW - Americký plavec Ryan Lochte by sa mal po vypršaní 10-mesačného trestu prvýkrát súťažne predstaviť v bazénoch budúci týždeň na podujatí U.S. Open Swimming Championships, ktorý sa uskutoční od 2. do 6. augusta v East Meadow v štáte New York. Plávať by mal v disciplíne 100 m znak a 200 m polohové preteky. Informuje o tom web swimswam.com.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročnému šesťnásobnému olympijskému víťazovi vypršal 1. júla 10-mesačný trest, ktorý mu za incident z olympijských hier v Riu de Janeiro 2016 udelila Americká plavecká federácia. Lochte pykal za vymyslený príbeh o lúpežnom prepadnutí v dejisku OH, ktorý sa napokon obrátil na vandalizmus na čerpacej stanici.

 

Pre trest prišiel aj o účasť na aktuálnom svetovom šampionáte v Budapešti, keďže nemohol absolvovať národné majstrovstvá, ktoré sú pre Američanov jedinými kvalifikačnými pretekmi. Lochte sa chcel súťažne vrátiť do bazénov už skôr na pretekoch L. A. Invitational v Los Angeles (13. - 16. júla 2017), napokon však svoju účasť odvolal.

 

"Rozhodol som sa z podujatia odhlásiť, pretože som v posledných týždňoch po narodení syna poriadne netrénoval. Moja rodina, snúbenica Kayla a Caiden, sú mojou prioritou. Stanovil som si za cieľ dostať sa do top formy na budúcoročné Panpacifické hry. Ďakujem vám za podporu," vyjadril sa vtedy pre web floswimming.com Lochte, ktorý sa 8. júna po prvýkrát stal otcom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies