Lochte vyhral prvé preteky po vypršaní 10-mesačného trestu

NETKY.SK • 7 August 2017, 09:33 • 2 min
Lochte vyhral prvé preteky po vypršaní 10-mesačného trestu

EAST MEADOW - Americký plavec Ryan Lochte vyhral svoje prvé preteky po 10-mesačnom zákaze činnosti, keď na U.S. Open Swimming Championships v East Meadow v štáte New York vo finále individuálnych polohových pretekov na 200 metrov zaplával čas 1:59,24 min, čím zlepšil rekord Michaela Phelpsa na tomto podujatí o dve stotiny sekundy. Nebol však spokojný.

slovakia

left justify in out

"Trochu som sklamaný. Či utvorím svetový rekord alebo nie, vždy cítim, že by som mohol ísť rýchlejšie. Platilo to aj dnes. A celkovo to neboli dobré preteky," povedal Američan po nedeľňajšej súťaži. Lochte je držiteľom svetového rekordu v tejto disciplíne z 28. júla 2011 časom 1:54,00.

 

"V prvej časti som sa cítil fajn a potom neviem, čo sa stalo. Myslím, že som na to šiel príliš tvrdo a vrátilo sa mi to," povedal tridsaťtriročný plavec po nedeľňajších pretekoch. V sobotu na 100 m znak skončil na piatom mieste.

Šesťnásobnému olympijskému víťazovi vypršal 1. júla 10-mesačný trest, ktorý mu za incident z olympijských hier v Riu de Janeiro 2016 udelila Americká plavecká federácia. Lochte pykal za vymyslený príbeh o lúpežnom prepadnutí v dejisku OH, ktorý sa napokon obrátil na vandalizmus na čerpacej stanici.

 

Pre trest prišiel aj o účasť na nedávnych MS v Budapešti, keďže nemohol absolvovať národné majstrovstvá, ktoré sú pre Američanov jedinými kvalifikačnými pretekmi. Lochte sa chcel súťažne vrátiť do bazénov už skôr na pretekoch L. A. Invitational v Los Angeles (13. - 16. júla), napokon však svoju účasť odvolal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies