Lochte vidí Phelpsa aj v Tokiu 2020

NETKY.SK • 4 August 2016, 09:10 • 2 min
Lochte vidí Phelpsa aj v Tokiu 2020

RIO DE JANEIRO - Najprv koniec kariéry, potom návrat "iba" na olympijské hry 2016 a teraz? Americký plavec Michael Phelps v stredu na tlačovej besede označil nadchádzajúce OH v brazílskom Riu de Janeiro za svoje "potenciálne posledné".

slovakia

left justify in out

Jeho krajan, kolega z bazénov a spolubývajúci z olympijskej dediny Ryan Lochte tvrdí, že 31-ročný najúspešnejší športovec olympijskej histórie sa predstaví pod piatimi kruhmi aj o štyri roky v japonskom Tokiu. "Mám taký zvláštny pocit. Kto na takejto úrovni raz okúsi tú vášeň, to vzrušenie zo súperenia s najlepšími na svete, začne mu to chýbať, keď to pominie. A veľmi rýchlo. Domnievam sa, že práve to ho pomklo k návratu. Nedosiahol všetko, čo si zaumienil. Nemyslím si, že po Riu skončí. Dúfam, že nie," tvrdí Lochte.

Phelps štartoval po prvý raz na olympijských hrách už v austrálskom Sydney 2000, mal vtedy pätnásť rokov a motýľkarskú dvojstovku zvládol ako piaty najrýchlejší za 1:56,50. Od Atén 2004 až po Londýn 2012 v individuálnych disciplínach aj štafetách pozbieral dovedna 22 kovov, z nich 18 so zlatým odleskom. Potom síce ukončil či skôr prerušil kariéru, ale v apríli 2014 ohlásil návrat do bazénov. Je prvým americkým plavcom-mužom, čo sa predstaví na OH už piatykrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies