Lobotka má v zmluve výkupnú klauzulu vo výške 35 miliónov eur

NETKY.SK • 16 Júl 2017, 11:13 • 2 min
Lobotka má v zmluve výkupnú klauzulu vo výške 35 miliónov eur

VIGO - Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka v sobotu definitívne spečatil svoj prestup z dánskeho FC Nordsjaelland do španielskeho klubu Celta Vigo. Ako je známe, 22-ročný rodák z Trenčína podpísal so semifinalistom uplynulého ročníka Európskej ligy kontrakt do leta 2022.

slovakia

left justify in out

Galícijský klub nezverejnil detaily transferu, no očakáva sa, že odstupné za hráča by sa malo pohybovať na úrovni 5 miliónov eur.

"Célticos" oficiálne predstavia Lobotku v pondelok o 12.30 h. "Môj sen je prebojovať sa do zostavy A-tímu a pomáhať mu k dobrým výsledkom, aby sa klub prebojoval do pohárovej Európy," povedal Stanislav Lobotka vo videovizitke na klubovom twitteri.

"Je to dynamický záložník, ktorý dodáva hre kvalitu, inteligenciu a maximálne fyzické nasadenie. Medzi jeho prednosti patrí dobrá kontrola a rýchle vedenie lopty," charakterizuje novú posilu Celty web Faro de Vigo, ktorý dodáva, že Lobotka má v zmluve zakotvenú výkupnú klauzulu vo výške 35 miliónov eur. Príchod hviezdy slovenského mužstva na nedávnych ME hráčov do 21 rokov v Poľsku zrejme urýchli odchod čilského špílmachra Marcela Díaza - záujem už údajne prejavil Betis Sevilla a mexický klub Tigres UANL.

"Celta Vigo sledovala slovenského Mini-Modriča dlhší čas. Lobotka ukázal na ME hráčov do 21 rokov v Poľsku veľkú kvalitu, zvýšil svoju hodnotu a pritiahol na seba pozornosť mnohých záujemcov," napísal na adresu Lobotku dánsky Ekstra Bladet s dôvetkom, že galícijský klub má pozitívne skúsenosti s nákupmi v Dánsku, veď v tíme zo štadióna Balaídos pôsobia hneď traja reprezentanti tejto krajiny - Daniel Wass, Andrew Hjulsager a Pione Sisto.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies