Lobotka: Chcem pomôcť Celte vrátiť sa do pohárovej Európy

NETKY.SK • 18 Marec 2018, 14:31 • 2 min
Lobotka: Chcem pomôcť Celte vrátiť sa do pohárovej Európy

VIGO - Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka už po niekoľkýkrát v tejto sezóne zdôraznil, že ho netrápia špekulácie týkajúce sa jeho možného odchodu zo Celty Vigo.

slovakia

left justify in out

Naopak, španielskemu tímu chce pomôcť k účasti v európskych pohároch, kde Galícijčania v tomto ročníku chýbajú. V uplynulej sezóne 2016/2017 to však v Európskej lige dotiahli až do semifinále, kde stroskotali na neskoršom víťazovi - anglickom Manchestri United.

"V januári sa veľa hovorilo o záujme Interu Miláno, ale všetko to išlo cez môjho manažéra, ktorý bol v kontakte s klubom. Nemyslím na odchod, vo Vigu som šťastný a chcem Celte pomôcť znova sa prebojovať do pohárovej Európy," vyhlásil Lobotka na tlačovej konferencii pred nedeľňajším zápasom španielskej La Ligy proti Málage (začiatok o 18.30 h).

"Bude to ťažký a dôležitý zápas, ale vieme, že sme na správnej ceste. Málaga je na poslednom mieste, v našom mužstve sú dobrí hráči. Vydáme zo seba to najlepšie," doplnil 23-ročný rodák z Trenčína.

Celta Vigo odohrá do konca súťaže ešte 10 zápasov. Momentálne je na 11. mieste a pred zvyšnými zápasmi 29. kola stráca na šiesty Villarreal šesť bodov. "Chceme vyhrať všetky zápasy a dúfam, že sa do Európy nakoniec dostaneme. Aj minulý týždeň proti Atléticu Madrid (0:3) sme hrali dobre, ale nepodarilo sa nám skórovať," podotkol Lobotka.

Slovenský defenzívny stredopoliar, ktorý má vo Vigu aj krajana Róberta Mazáňa, nastúpil v doterajšom priebehu La Ligy 2017/2018 vo všetkých 28 zápasoch, zväčša v základnej zostave. Priznal, že ho teší dôvera trénera Juana Carlosa Unzuého. "Kouč mi dal príležitosť a hral som v každom stretnutí. Neustále pracujem na tom, aby som pomáhal tímu. V našom mužstve je mnoho kvalitných futbalistov. Keď som prišiel do Viga, nemyslel som na zápasy či počet minút, ktoré odohrám. Chcel som byť stopercentne užitočný v prospech tímu. Na ihrisku aj mimo neho sa snažím správať profesionálne, dbám o svoje telo aj stravu a páči sa mi to," skonštatoval Stanislav Lobotka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies