Lobistu Rittiga prepustili z cely predbežného zadržania

NETKY.SK • 28 September 2014, 09:54 • 2 min
Lobistu Rittiga prepustili z cely predbežného zadržania

PRAHA - Vplyvného českého lobistu Iva Rittiga prepustili v sobotu večer z cely predbežného zadržania, kde skončil po piatkovej razii príslušníkov Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ). Oznámil to spravodajský server Lidovky.cz.

slovakia

left justify in out

V dôsledku razie - súvisiacej s vyšetrovaním trestnej činnosti v kauze spoločnosti Oleo Chemical - skončilo za mrežami celkovo desať osôb.
      

Štátny zástupca navrhol poslať do väzby piatich z desiatich zadržaných kvôli obavám z možného ovplyvňovania svedkov, ukrývania sa či marenia vyšetrovania.
      

Štyri osoby, vrátane Rittiga, už boli prepustené na slobodu. U jednej z nich žalobcovia navrhli odobratie cestovného pasu; nie je pritom jasné, či ide o lobistu Rittiga, ktorý často cestuje do Monaka.
      

Súčasná kauza podľa informácií českých médií týka obchodov s bionaftou, ktorú nakupovali štátne a mestské firmy.
      

Obvinení mali konať ako organizovaná skupina, ktorá tunelovala spoločnosť Oleo Chemical a prevádzala z nej finančné prostriedky inam, usilujúc sa zastrieť ich pravý pôvod. Členovia skupiny sú podozriví z krátenia daní, porušenia povinností pri správe cudzieho majetku a legalizácie výnosov z trestnej činnosti, za čo im hrozí osem rokov väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies