Lobista Janoušek sa vrátil do Česka: Milióny ani zlato mi nepatria!

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 14:18 • 2 min
Lobista Janoušek sa vrátil do Česka: Milióny ani zlato mi nepatria!

PRAHA - Lobista Roman Janoušek, spájaný so súčasnou megakauzou v ČR, sa vrátil z Chorvátska do vlasti.

slovakia

left justify in out

"Som tu chvíľku a z tých informácií zatiaľ nie som múdry. Teraz zisťujem, čo sa vlastne stalo a čo sa nestalo, zatiaľ nedokážem rozlíšiť nejakú fikciu  a realitu," cituje lobistove slová spravodajský server Novinky.cz.

Roman Janoušek však pre denník Právo jednoznačne odmietol, že by mu patrilo 150 miliónov a desiatky kilogramov zlata, ktoré zhabala minulý týždeň pri rozsiahlej razii česká polícia a ktorých majiteľom by podľa informácií polície, ako to zistila Mladá Fronta DNES mal byť práve tento lobista.

"Na základe operatívneho pátrania sme získali informácie, že by si pán Janoušek mohol na týchto miestach ukrývať peniaze a cennosti z trestnej činnosti," povedal Mladej Fronte DNES nemenovaný policajný zdroj oboznámený s vyšetrovaním. Má to však háčik - bezpečnostné schránky ani trezory neboli napísané na Janouška, napísal internetový server iDNES.cz. Oficiálne ich vlastní niekto úplne iný a Janouškov advokát Vít Široký sa od nich dištancuje. Pripúšťa len to, že kriminalisti našli u Janouškovcov necelý milión Kč v hotovosti.

"Že ma hrozne štve, že mi niekto chodil po dome, to samozrejme áno, to by štvalo každého, ja však teraz musím zistiť tie dôvody. Pretože to, čo bolo v tej správe, to mi pripadá ako nejaké sci-fi šiestej generácie," vyhlásil Janoušek pre Právo, ktorý "úplne vylučuje, že by mu patrili zhabané desiatky miliónov Kč a zlato, ktoré polícia našla v bezpečnostných schránkach v Komerčnej banke v centre Prahy.

Ani Roman Janoušek, ani ďalší vplyvní lobisti spájaní s celým prípadom, v ktorom bolo obvinených doteraz osem a uväznených sedem osobností verejného života, doposiaľ obvinení neboli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies