Lobista Janoušek dostal 4,5 roka väzenia za zrazenie ženy

NETKY.SK • 16 September 2014, 19:17 • 2 min
Lobista Janoušek dostal 4,5 roka väzenia za zrazenie ženy

PRAHA - Známy český lobista Roman Janoušek dostal štyri a pol roka väzenia za dopravnú nehodu, pri ktorej v roku 2012 v podnapitom stave zrazil ženu, informoval Český rozhlas.

slovakia

left justify in out

Právoplatný rozsudok vyniesol dnes odvolací Vrchný súd v Prahe, ktorý uznal Janouška za vinného z kriminálneho činu a ťažkého ublíženia na zdraví a označil jeho počínanie za aktívne a úmyselné. Súčasne mu na sedem rokov zakázal riadiť motorové vozidlo. 
     

Proti verdiktu už nie je možné odvolanie; advokát odsúdeného však zvažuje podanie mimoriadneho opravného prostriedku proti verdiktu. Štátny zástupca požadoval minimálne sedemročný trest väzenia. 
     

Odvolací súd sprísnil pôvodný verdikt z apríla tohto roku, keď Janouška za incident z marca 2012 odsúdili na tri roky väzenia a päťročný zákaz vedenia vozidla. 

     

Lobista najskôr narazil do auta pred sebou; nehodu však neriešil a pokračoval v jazde. Na ďalšej križovatke sa pred jeho Porsche Cayenne postavila vodička vozidla, do ktorého predtým narazil. Janoušek ju zrazil, spôsobil jej ťažké zranenia a z miesta činu ušiel. Keď ho krátko nato dostihli policajti, namerali mu viac ako dve promile alkoholu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies