LN: Liga národov je konečne za nami, v Bielorusku sme remizovali 1:1

NETKY.SK • 26 September 2022, 08:11 • 2 min
LN: Liga národov je konečne za nami, v Bielorusku sme remizovali 1:1

BAČKA TOPOLA - Náročná a pre niektorých možno aj traumatizujúca Liga národov je konečne za nami. V poslednom zápase skupiny C sme remizovali na pôde Bieloruska 1:1. O vyrovnávajúci gól Slovákov sa postaral striedajúci Adam Zreľák.

slovakia

left justify in out

Nabudúci rok sa predstavíme opäť v skupine C

 

Aj napriek pomerne slabučkej skupine sme sa nedokázali prebojovať do vyššej skupiny B a nabudúci rok opäť zabojujeme v skupine C. V tohtoročnej súťaži sme odohrali 6 zápasov, v ktorých sa nám podarilo získať iba 7 bodov. Našu skupinu C jednoznačne ovládol Kazachstan, ktorý sa prebojoval do béčka. Na 2. mieste sa umiestnil Azerbajdžan a naši futbalisti obsadili 3. priečku. 

 

Do posledných dvoch stretnutí sme nastúpili pod taktovkou nového trénera Calzonu, bohužiaľ táto zmena nám okamžite nepomohla a už v prvom zápase pod novým trénerom sme zinkasovali prehru v Trnave proti Azerbajdžanu. V druhom a zároveň poslednom zápase skupiny C si naši futbalisti viedli o niečo lepšie a podarilo sa im remizovať na pôde Bieloruska. Skóre otvoril v srbskom meste Bačka Topola tesne pred prestávkou Ivan Bachar, v 65. minúte vyrovnal Adam Zreľák, ktorý prišiel na trávnik iba päť minút predtým.

 

 

Ohlasy po zápase: 

 

Francesco Calzona, tréner SR: "Čakal som iný zápas, hoci sme vedeli, že súper je orientovaný na defenzívu. Veril som, že receptom k úspechu sú krátke prihrávky. V prvom polčase sme však stanovený plán vôbec nenapĺňali. Dobrý futbal sme hrali tridsať minút po zmene strán, ale to nestačí. Možno to bola aj moja chyba. V zápase s Azerbajdžanom sme minuli veľa energie. Možno som mohol urobiť viac zmien. Chcel som však deklarovať kontinuitu a ubezpečiť hráčov, čo hrali, že s nimi počítam. Vedeli sme ako súper kope roh, podobný gól už v skupine takýmto spôsobom dal. Napriek tomu hráči v šestnástke iba stáli. Takéto góly dostávať nemôžeme."

 

Adam Zreľák, autor gólu: "Som rád, že ma tréner nominoval. Snažil som sa podať maximum v tomto zápase a aj v minulom. Bielorusi hrali jedenásti na 30 metroch štvorcových. Bolo ťažké do nich búšiť. Mrzí nás to, ale musíme sa pozerať dopredu. V polčase sme si povedali, že chceme hrať rýchlejšie. Jeden gól som dal, mal som tam ešte dve hlavičky. Škoda, ale progres vidno."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona