LM:Kvarteto tímov so šancou na udržanie stopercentnej bilancie

NETKY.SK • 21 Október 2013, 13:23 • 2 min
LM:Kvarteto tímov so šancou na udržanie stopercentnej bilancie

BRATISLAVA - Štvorica klubov má šancu aj po utorku si udržať stopercentnú bilanciu vo futbalovej Lige majstrov. Po dvoch kolách kontinentálneho pohára číslo jeden majú v E, F, G a H-skupine dve víťazstvá na konte Schalke 04 Gelsenkirchen, londýnsky Arsenal, Atlético Madrid a FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Nemecký tím privíta v utorok držiteľa "ušatej trofeje" za sezónu 2011/2012 FC Chelsea. Tieto dve mužstvá sa stretli naposledy v sezóne 2007/2008, v skupinovej fáze Ligy šampiónov najprv na Stamford Bridge zvíťazili domáci 2:0 a v odvete v Nemecku sa zrodila bezgólová remíza. "The Blues" ťahajú šnúru šiestich duelov bez prehry, naposledy neuspeli práve v LM 2013/2014, keď doma prehrali s futbalistami FC Bazilej 1:2. Zverenci Josého Mourinha dosiahli v predchádzajúcich troch stretnutiach úctyhodných desať gólov a pokúsia sa o vylepšenie tejto bilancie. "Pre nás je to nesmierne dôležitý duel. Zaváhali sme doma s Bazilejom, no vzápätí sme si vylepšili reputáciu na ihrisku Steauy Bukurešť. Teraz na nás čakajú dve konfrontácie so Schalke a my musíme získať nejaké body. Samozrejme, že najlepšie by boli dve víťazstvá," vyhlásil brankár anglického klubu Petr Čech. Za FC Chelsea zrejme nenastúpi zranený obranca Ashley Cole, v drese domácich sa nepredstaví defenzívny záložník Marco Höger, ktorý si privodil zranenie vo víkendovom zápase s Braunschweigom. "Ak chceme byť úspešní proti FC Chelsea, musíme zlepšiť individuálne výkony. Proti jednému z najväčších adeptov na zisk primátu musíme hrať oveľa lepšie ako s Braunschweigom," vyhlásil športový riaditeľ Schalke Horst Heldt. V druhom zápase E-skupiny sa stretnú Steaua Bukurešť s FC Bazilej.

Šlágrom utorňajšieho itinerára bude súboj Arsenal Londýn - Borussia Dortmund. Líder Premier League 2013/2014 štartuje v skupinovej fáze LM šestnástykrát po sebe, proti finalistovi minulého ročníka to však bude mať nesmierne náročné. Najmä, keď v drese "kanonierov" sa nepredstavia Lukas Podolski, Theo Walcott a Alex Oxlade-Chamberlain. Za úradujúceho nemeckého vicemajstra nenastúpi Nuri Sahin, dôvodom je zranenie kolena. "Dortmund sa neuveriteľne zlepšil. V roku 2011 sme proti tomuto klubu hrali v skupinovej fáze LM a trochu sme ho zaskočili. Odvtedy nastal v tomto tíme veľký progres. Musím však poznamenať, že v aktuálnom ročníku aj my hráme lepšie ako v minulosti, preto nás zrejme čaká kvalitné futbalové divadlo," vyhlásil kouč Londýnčanov Arséne Wenger. V tejto F-skupine si Olympique Marseille zmeria sily s SSC Neapol. Dres talianskeho mužstva si oblieka slovenský ofenzívny stredopoliar Marek Hamšík. Ten nemusí byť jediný Slovák, ktorý sa v utorok predstaví v najprestížnejšej klubovej súťaži "starého kontinentu". Šancu zasiahnuť do diania má aj obranca Zenitu Petrohrad Tomáš Hubočan. Ruský tím nastúpi v rámci G-skupiny na ihrisku FC Porto. Do úvahy prichádza aj účasť Stanislava Lobotku v drese Ajaxu Amsterdam, slovenský stredopoliar však nastupuje zatiaľ len za "béčko" slávneho holandského klub, ktorý sa v utorok predstaví na pôde Celticu Glasgow.

Nič iné ako trojbodový zisk si nepripúšťajú futbalisti Atlética Madrid. Španielsky zástupca nastúpi na pôde outsidera G-skupiny Austrie Viedeň. Atlético prehralo v sobotu prvýkrát v rámci Primera División 2013/2014, na pôde Espanyolu Barcelona ťahalo za kratší koniec (0:1) premiérovo až v deviatom kole najvyššej domácej súťaže.

Posledným z kvarteta dosiaľ stopercentných mužstiev je FC Barcelona. Španielsky šampión zavíta na pôdu AC Miláno. Favoritom sú "blaugranas", keďže za taliansky tím nenastúpia zranený kanonier Mario Balotelli, ani zdravotne indisponovaná brankárska jednotka Christian Abbiati. Navyše, dvojka medzi tromi žrďami Gabriel nie je na súpiske "rossoneri" pre Ligu majstrov, do bránky sa preto postaví až tretí v kubovej hierarchii Marco Amelia. V drese "Barcy" sa zrejme objavia štvornásobný najlepší futbalista na svete Lionel Messi, ktorý laboroval so stehenným svalom a dlhodobo zranený kapitán Carles Puyol. Obaja už zasiahli do sobotňajšieho ligového vystúpenia s Osasunou, v ktorom úradujúci ligový majster nečakane len remizoval v Pamplone 0:0.

Program utorňajších stretnutí 3. kola hlavnej (skupinovej) fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 (všetky zápasy sa začnú o 20.45 h SELČ) a tabuľky jednotlivých skupín:

E-skupina:
Steaua Bukurešť (Rum.) - FC Bazilej (Švaj.)
Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.) - FC Chelsea (Angl.)

Tabuľka E-skupiny:
1. Schalke 2 2 0 0 4:0 6
2. Chelsea 2 1 0 1 5:2 3
3. Bazilej 2 1 0 1 2:2 3
4. Steaua 2 0 0 2 0:7 0

F-skupina:
Arsenal Londýn (Angl.) - Borussia Dortmund (Nem.)
Olympique Marseille (Fr.) - SSC Neapol (Tal.)

Tabuľka F-skupiny:
1. Arsenal 2 2 0 0 4:1 6
2. Dortmund 2 1 0 1 4:2 3
3. Neapol 2 1 0 1 2:3 3
4. Marseille 2 0 0 2 1:5 0

G-skupina:
FC Porto (Portug.) - Zenit Petrohrad (Rus.)
Austria Viedeň (Rak.) - Atlético Madrid (Šp.)

Tabuľka G-skupiny:
1. Atlético 2 2 0 0 5:2 6
2. Porto 2 1 0 1 2:2 3
3. Austria 2 0 1 1 0:1 1
4. Zenit 2 0 1 1 1:3 1

H-skupina:
Celtic Glasgow (Škót.) - Ajax Amsterdam (Hol.)
AC Miláno (Tal.) - FC Barcelona (Šp.)

Tabuľka H-skupiny:
1. Barcelona 2 2 0 0 5:0 6
2. Miláno 2 1 1 0 3:1 4
3. Ajax 2 0 1 1 1:5 1
4. Celtic 2 0 0 2 0:3 0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies