LM: Zenit už takmer v skupinovej fáze, hetrik Širokova

NETKY.SK • 21 August 2013, 11:39 • 2 min
LM: Zenit už takmer v skupinovej fáze, hetrik Širokova

BRATISLAVA - Česká Viktoria Plzeň, španielsky San Sebastián, ruský Zenit Petrohrad a kazašský klub Šachťor Karaganda sa víťazstvami v utorkových prvých zápasoch play-off Ligy majstrov 2013/2014 priblížili k postupu do skupinovej fázy.

slovakia

left justify in out

Hráči Plzne doma zdolali slovinský NK Maribor 3:1 aj zásluhou gólov Slovákov - obrancu Mariána Čišovského z 8. min a útočníka Michala Ďuriša zo záveru stretnutia. "Myslím si, že nám rovnako ako proti Sparte Praha vyšiel začiatok duelu. Mali sme šťastie, že sme z tlaku strelili gól. Vydaril sa nám aj úvod druhého dejstva. Maribor však potom čakal na svoju príležitosť, bohužiaľ sme boli v jednom momente nedôslední v defenzíve, čo hráči slovinského majstra potrestali krásnou strelou zo strednej vzdialenosti. Stále je to len prvý polčas, čaká nás ťažký súper a búrlivé prostredie v Maribore," povedal tréner Plzne Pavel Vrba pre oficiálnu klubovú stránku "viktoriánov". 

Presvedčivý výkon podali futbalisti Zenitu Petrohrad, ktorí zvíťazili na ihrisku portugalského Pacos de Ferreira 4:1 a sú prakticky už istým účastníkom skupinovej fázy Ligy šampiónov. Hetrikom sa blysol stredopoliar Roman Širokov, slovenský obranca v službách Zenitu Tomáš Hubočan odohral celé stretnutie a v nadstavenom čase videl žltú kartu. "Samozrejme, že keď sa vám podarí dosiahnuť takýto výsledok v Lige majstrov, hovorí to o zápase na vysokej úrovni. Boli sme viac zohratí a istejší. Chlapci hrali skvele, chcem im poďakovať a pogratulovať," citovala stránka fc-zenit.ru kouča Petrohradčanov Luciana Spallettiho. 

Možno trochu prekvapujúco sa skončil duel domáceho Lyonu proti San Sebastiánu, tretí tím uplynulej sezóny najvyššej francúzskej súťaže nestačil na španielskeho protivníka a podľahol mu 0:2. "Som sklamaný, ale hrali sme proti kvalitnému súperovi. Mali sme zlý vstup do zápasu, hostia strelili dva krásne góly a zaslúžene zvíťazili. V druhom meraní síl musíme hrať viac uvoľnene, nemáme čo stratiť," povedal kormidelník Lyonu Rémi Garde pre oficiálnu klubovú stránku. 

Rituálna obeta čiernej ovce zrejme naozaj priniesla šťastie Šachťoru Karaganda, kazašský tím vyhral nad škótskym Celticom Glasgow 2:0. V utorok sa zrodil jediný nerozhodný výsledok: taliansky klukb AC Miláno remizoval na trávniku PSV Eindhoven 1:1. Odvety sú na programe v stredu 28. augusta. 

Súhrn výsledkov utorkových stretnutí play-off futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 (odvety sú na programe v stredu 28. augusta): 

Viktoria Plzeň (ČR) - NK Maribor (Slovin.) 3:1 (1:0) 
Góly: 8. ČIŠOVSKÝ, 58. Darida, 90. M. ĎURIŠ - 66. Mejač 
Matúš Kozáčik a Marián Čišovský odohrali celý zápas, Čišovský skóroval; Michal Ďuriš sa na ihrisko dostal v 62. min, v 81. min videl žltú kartu a v 90. min skóroval, Marek Bakoš (všetci Plzeň) sedel na lavičke náhradníkov. 

Olympique Lyon (Fr.) - Real Sociedad San Sebastián (Šp.) 0:2 (0:1) 
Góly: 17. Griezmann, 50. Seferovič, ČK: 75. Biševac (Lyon) 

Pacos de Ferreira (Portug.) - Zenit Petrohrad (Rus.) 1:4 (0:1) 
Góly: 58. André Leao - 27., 60. a 90. Širokov, 85. Degra (vlastný) 
Tomáš Hubočan (Zenit) odohral celý zápas a v nadstavenom čase dostal žltú kartu. 

PSV Eindhoven (Hol.) - AC Miláno (Tal.) 1:1 (0:1) 
Góly: 60. Matavž - 15. El Shaarawy 

Šachťor Karaganda (Kaz.) - Celtic Glasgow (Škót.) 2:0 (1:0) 
Góly: 12. Finončenko, 77. Chižničenko 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona