LM: Zenit suverénne pokoril Valenciu, blíži sa k dokonalosti

NETKY.SK • 25 November 2015, 10:10 • 2 min
LM: Zenit suverénne pokoril Valenciu, blíži sa k dokonalosti

PETROHRAD - Už len jeden zápas a futbalisti Zenitu Petrohrad zavŕšia svoju cestu k dokonalosti v skupinovej fáze Ligy majstrov. Ruský šampión neprestáva udivovať suverénnymi výkonmi podporenými dostatočnou gólovou potenciou a aj po piatom kole súbojov v H-skupine LM zostáva bez straty bodu.

slovakia

left justify in out

V utorok si formu Zenitu odniesla Valencia, ktorá podľahla v Petrohrade 0:2 (0:1). Skóre otvoril v 15. min Oleg Šatov a uzavrel v 74. min Arťom Dziuba. Dvadsaťsedemročný vysoký útočník sa s 5 gólmi zaradil na čelo kanonierov tohtosezónnej edície LM popri takých persónach, akými sú Cristiano Ronaldo, Thomas Müller, Robert Lewandowski a Luis Suárez. Dziuba sa zároveň stal prvým ruským futbalistom, ktorý skóroval v štyroch zápasoch LM v sérii.

 

V tomto smere prekonal "trojzápasových“ Iľju Cymbalara a Vladimira Besčastnycha. "Je to pocta byť na jednej streleckej úrovni s Cristianom Ronaldom. Som za to vďačný svojim spoluhráčom, ktorí mi dobre prihrávajú na góly,“ cituje Dziubu server Sport-Express. "Začali sme veľmi dobre, pretože sme si počínali intenzívne a ovplyvnilo to hru súpera, nedokázal sa dostať k svojmu prejavu. S výnimkou desiatich minút z druhého polčasu sme dominovali," povedal spokojný tréner Villas-Boas.

V najvyššej ruskej súťaži je Zenit až štvrtý, ale v tabuľke H-skupiny LM majú zverenci Andrého Villasa-Boasa dokonalých 15 bodov. Valencia je tretia so 6 bodmi za 7-bodovým KAA Gent, ktorý triumfoval 2:1 v Lyone nad Olympique gólom v piatej minúte nadstavenia. Francúzsky klub stále má len jeden bod a už je bez nádeje ísť ďalej. Skupinovú fázu zakončia už istí víťazi "háčka" Petrohradčania 9. decembra súbojom v belgickom Gente. "Bolo by skvelé vyhrať aj šiesty zápas, lebo to by znamenalo rekordný zápis. Budeme sa o to usilovať, hoci vieme, že každá séria sa raz skončí,“ doplnil Arťom Dziuba. "Neradi to hovoríme nahlas, ale všetci po tom túžime - vyhrať aj šiesty zápas," uviedol podľa ruských zdrojov Oleg Šatov.

Dosiaľ jediným ruským klubom, ktorý prešiel skupinovou fázou bez odovzdania čo i len bodu, je Spartak Moskva od sezóny 1995/1996. Ruské médiá pripomínajú, že Zenit už prekonal Spartak v počte víťazstiev v Lige majstrov (62 - 61) aj celkového počtu bodov (172 - 171). Teraz sa mu môže vyrovnať v sérii bez straty bodu. Okrem Spartaka dosiaľ zvládli skupinovú fázu LM s čistým štítom už iba velikáni AC Miláno (1992/1993), Paríž Saint Germain (1994/1995), FC Barcelona (2002/2003) a Real Madrid (2011/2012 aj 2014/2015).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona