LM: Zenit nechce zopakovať chyby po prvom triumfe u súpera

NETKY.SK • 17 September 2015, 11:03 • 2 min
LM: Zenit nechce zopakovať chyby po prvom triumfe u súpera

VALENCIA - Zatiaľ čo v utorok španielske kluby Real Madrid, Atlético Madrid a FC Sevilla vo futbalovej Lige majstrov vyučovali a svojim súperom vzali všetkých 9 bodov s celkovým skóre 9:0, streda priniesla krajine s najbohatším zastúpením medzi klubovou európskou smotánkou už len 1 bod. Obhajca trofeje FC Barcelona remizoval v Ríme s miestnym AS (1:1) a FC Valencia doma prekvapujúco pustila všetky body Zenitu Petrohrad po prehre 2:3.

slovakia

left justify in out

Ruský majster viedol po prvom polčase 2:0 po dvoch parádnych zásahoch Brazílčana Hulka. Najmä jeho strela ľavačkou zo 44. min z vyše 25 m po hlavičkovom priťuknutí Arťoma Dziubu pohladila dušu futbalového fanúšika. Domáci síce po zmene strán zmazali dvojgólové manko vďaka zásahom Joaa Cancela (55.) a Andrého Gomesa (73.), ale o tri minúty neskôr nekrytý Axel Witsel strelou spoza šestnástky, ktorá sa odrazila od pravej žrde, rozhodol o troch bodoch pre Petrohrad. Valencia dominovala v držaní lopty 62% - 38%, ale v pokusoch na bránku boli lepší hostia 6:3. Zenit týmto triumfom na štadióne Mestalla ukončil sedemročnú a deväťzápasovú sériu bez víťazstva proti španielskym klubom.

"Naše víťazstvo je zaslúžené, aj keď Valencia mala veľkú prevahu v poli. To však bola naša taktika - hrať na protiútoky. Mať často loptu vo futbale neznamená automaticky dostať sa k víťazstvu. Mali sme aj šťastie, ale to k tomu patrí,“ skonštatoval tréner Zenitu Petrohrad André Villas-Boas podľa servera UEFA. "Od prvej do poslednej minúty sme išli za víťazstvom, ale futbal býva zavše krutý - je to o góloch. Nevadí, máme pred sebou ďalších päť zápasov v našej skupine a veľa šancí získať body," upozornil sklamaný kormidelník Valencie Nuno Espirito Santo. "Za stavu 2:0 to bolo výborné. Keď domáci vyrovnali, takmer sa nám všetko zrútilo. Gólom na 3:2 sme však ukázali, že toto mužstvo má charakter. Je to veľké povzbudenie do ďalších náročných zápasov v tejto súťaži,“ citoval server Petrohradčanov fc-zenit.ru útočníka Arťoma Dziubu.

V základnej zostave petrohradského tímu nastúpilo až sedem cudzincov. Jedným z nich bol argentínsky obranca Ezequiel Garay. "Všetko musí byť raz prvýkrát, aj my sme už museli konečne vyhrať v Španielsku. Teraz sa musíme vyvarovať chýb z minulého roka a bude to dobré," uviedol skúsený 28-ročný Garay.

Vlani Zenitu ušiel postup zo skupinovej fázy LM na úkor Monaka a Bayeru Leverkusen, a pritom rovnako začali svoju púť 16. septembra víťazstvom na trávniku súpera. V Lisabone zvíťazili nad Benficou 2:0. A góly strelili rovnako Hulk a Witsel. Potom však prišli domáce zaváhania s Monakom (0:0) a Leverkusenom (1:2) a bolo z toho len pokračovanie v play-off Európskej ligy. Tam sa napokon ruský majster zastavil až vo štvrťfinále na štíte neskoršieho šampióna FC Sevilla.

"Musíme sa poučiť z minulej sezóny a nečakať iba na výsledky súperov. Body musíme získavať vlastnými silami. Verím, že na to máme,“ skonštatoval tréner Petrohradu André Villas-Boas v rozhovore pre fc-zenit.ru.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies