LM: Zenit aj Olympiakos si v utorok trúfajú na osemfinálové prekvapenia

NETKY.SK • 24 Február 2014, 08:37 • 2 min
LM: Zenit aj Olympiakos si v utorok trúfajú na osemfinálové prekvapenia

BRATISLAVA - V utorok pokračuje vyraďovacia fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 ďalšími prvými osemfinálovými zápasmi, minuloročného zdolaného finalistu Borussiu Dortmund privíta na štadióne Petrovskij klub slovenského obrancu Tomáša Hubočana Zenit Petrohrad.

slovakia

left justify in out

V druhom zápase utorka sa anglický majster Manchester United predstaví na horúcej pôde gréckeho Olympiakosu Pireus. Odvety sú na programe 19. marca.
      

Pre "Piter" to bude súťažná jarná ouvertúra po zimnej príprave a zverenci talianskeho trénera Luciana Spallettiho nie sú ani vzhľadom na výsledky v skupine favoritom. V nej len raz vyhrali, stali sa klubom vôbec s najnižším počtom bodov, ktorý postúpil a v poslednom zápase skupiny im navyše uštedrila zahanbujúcu prehru 1:4 Austria Viedeň. Časť ich štadióna bude navyše práve pre výtržnosti fanúšikov Zenitu vo Viedni uzavretá. Pre Spallettiho už výsledky zo skupiny nič neznamenajú, teraz je pred tímom už len Borussia. "Mužstvo žije touto súťažou, ktorá určuje aj kariéry hráčov. Hráme Ligu majstrov už viacero rokov a v tejto sezóne sme v nej dobre bojovali. Máme dôležité kvality, ktoré nám umožňujú hrať na tejto vysokej úrovni. Remizovali sme zápas s Portom, ktorý sme mali vyhrať. Podobne to bolo s Austriou, kde sme vyše hodinu hrali oslabení. Zaslúžili sme si získať viac bodov, ale celkovo som s našimi výkonmi spokojný," citoval trénera ruského klubu oficiálny web UEFA.

Nemecký majster z rokov 2011 a 2012 dramaticky postúpil zo skupiny, kde hral Arsenal Londýn, SSC Neapol a Olympique Marseille s 12 bodmi. V Bundeslige sa mu síce nedarí, vo víkendovej generálke ho zahanbil Hamburg 0:3. Tréner Jürgen Klopp je však optimista. "V minulosti sme už často ukázali správnu reakciu v Lige majstrov, keď sme predtým neuspeli v lige," citovala ho agentúra Reuters. "Je to úplne iná súťaž. V Petrohrade budeme výborne pripravení a chcem pred odvetou v Dortmunde dosiahnuť dobrý výsledok," povedal stredopoliar "žlto-čiernych" Nuri Sahin. Fanúšikovia musia počítať so zdržaniami pri vstupe na štadión, pretože prísne bezpečnostné opatrenia majú zabrániť vstupu permanentkárov z radov "ultras" na štyri uzavreté domáce sektory, hoci by si aj kúpili vstupenky na iné miesta. Pre fanúšikov hostí preto budú Rusi ponúkať horúci čaj a pirohy. "Ukážeme pravú ruskú pohostinnosť, aby sme zjemnili dopad studeného počasia na zápasovú atmosféru," povedal generálny manažér Zenitu Maxim Mitrofanov.
      

Grécky Olympiakos Pireus, už bez slovenského stredopoliara Vladimíra Weissa, ktorý v zime prestúpil do Kataru, cíti veľkú šancu. Majster Anglicka totiž nemá v Premier League po odchode sira Alexa Fergusona a príchode jeho nástupcu Davida Moyesa dobrú fazónu. V ligovej generálke ale naznačili "červení diabli" výhrou 2:0 na trávniku Crystal Palace isté zlepšenie. Atmosféru na Old Trafford povzbudilo aj predĺženie zmluvy s útočníkom Waynom Rooneym, ktorý dal krásny gól v sobotu, po dlhom zranení je k dispozícii aj Marouane Fellaini. United absolvovali krátky tréningový pobyt v Dubaji a škótsky kouč ešte pred zápasom s Crystal Palace žiadal od hráčov, aby sa úspešným výsledkom dobre naladili na osemfinále LM. "V utorok nás čaká veľký európsky zápas a už sa naň sústredíme. Chceli sme preto proti Palace zvíťaziť a ísť sebavedome do duelu s Olympiakosom. Nehrali sme 10 dní, preto som sa chcel uistiť, že všetci hráči budú pripravení hrať opäť v utorok," povedal Moyes.
      

Grécky majster je v osemfinále opäť po štyroch rokoch, s Manchestrom ale prehral ich posledné štyri vzájomné konfrontácie. V lige je suverénny, 26 zápasov v rade neprehral a na druhý PAOK Solún má luxusný 20 bodový náskok. Mužstvo trénera Michela sa naladilo výhrou 4:0 nad OFI Kréta, prvý hetrik v kariére pri nej zaznamenal Srb Marko Ščepovič. "Rád by som videl proti United od mojich hráčov podobnú mieru koncentrácie, zanietenia a apetítu ako proti OFI. Ku každému zápasu pristupujeme s vážnosťou a veríme, že v utorok môžeme spraviť veľký výsledok," povedal Michel, bývalý hráč Realu Madrid a španielskej reprezentácie. Grékom bude pre zranenie chýbať skúsený argentínsky útočník Javier Saviola, ktorého nahradí v základnej zostave 21-ročný nigérijský útočník Michael Olaitan.

1. zápasy osemfinále LM 2013/2014, utorok 25. februára:
Zenit Petrohrad - Borussia Dortmund (18.00 SEČ)
rozhoduje: William Collum (Škót.)
Olympiakos Pireus - Manchester United (20.45)
rozhoduje: Gianluca Rocchi (Tal.)
/odvety sú na programe 19. marca/





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies