LM: Zázrak Schalke blízko postupovej senzácie

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 08:43 • 2 min
LM: Zázrak Schalke blízko postupovej senzácie

MADRID - Zázrak Schalke! Supervíťazstvo v Madride, ale bez postupovej senzácie! Takto otitulkovali nemecké internetové médiá svoje výstupy k utorkovej odvete osemfinále Ligy majstrov. Veľký Real Madrid sa v závere triasol o postup do štvrťfinále, keď prehral doma so Schalke 3:4.

slovakia

left justify in out

"Šialených 4:3 v Madride. Žiaľ, nestačilo to, lebo prvý zápas sa skončil 0:2. ´Königsblauen´ sú tretíkrat v rade vyradení v osemfinále Ligy majstrov, ale tentoraz po skvelom výkone," napísal Bild. Futbalový magazín Kicker pripomína, že na prvotriednu senzáciu stačilo streliť v závere jeden gól. "Schalke pričuchlo k senzácii. Skvelá jedenásta Di Mattea presvedčila na Estadio Bernabéu aj herne, že mala na postup," napísal Kicker. Frankfurter Allgemeine Zeitung v titulku napísal, že Schalke bojovalo kráľovsky o postup.

 

"V uplynulých týždňoch sa veľa diskutovalo o hernom systéme Schalke ako o príliš defenzívnom a divácky nezaujímavom. Po hladkej prehre v rúrskom derby s Dortmundom 0:3 sa zabezpečovací futbal Di Mattea dostal na verejný pranier. Prešli dva týždne a ľudia, ktorí kritizovali Schalke, si museli pretierať oči. Základná organizácia hry zostala nezmenená, ale vizuálny dojem aj výsledky stoja viac za povšimnutie," napísal Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Polovicu zo štyroch gólov Schalke v Madride strelil Klaas-Jan Huntelaar. Najmä druhý zásah holandského zakončovateľa pohotovou strelou od brvna za chrbát Casillasa bol prvotriedny zážitok. "Odohrali sme dobrú partiu. Keď sme sa dostali do vedenia, hráči Realu zneisteli a začali pískať fanúšikovia. Vtedy sme si uvedomili, že môžeme reálne hrať o postup. Nakoniec nám chýbal jeden gól. Je to trpké, ale ideme ďalej. Tento zápas nám ukázal cestu do budúcnosti," uviedol sklamaný Klaas-Jan Huntelaar na klubovom webe Schalke 04.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies