LM: Zázrak na Camp Nou! Barcelona senzačne zdolala PSG

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 07:55 • 2 min
LM: Zázrak na Camp Nou! Barcelona senzačne zdolala PSG

BRATISLAVA - Futbalisti FC Barcelona a Borussie Dortmund sa stali ďalšími účastníkmi štvrťfinále Ligy majstrov 2016/2017. Obrovský obrat na Camp Nou sa udial na účet francúzskeho šampióna Paríža St. Germain. Ten po výhre 4:0 pred troma týždňami v Parku princov padol v Katalánsku 1:6 a v súťaži skončil.

slovakia

left justify in out

Katalánci tak nebudú vo štvrťfinále ani tentoraz chýbať, keď sa im podaril futbalový zázrak. V druhej stredajšej odvete Borussia Dortmund v domácom Signal Iduna Parku vyhrala nad Benficou Lisabon vďaka hetriku Gabončana Pierre-Emericka Aubameyanga jasne 4:0 a dokázala zmazať manko 0:1 z prvého súboja v Portugalsku.

 

Na Camp Nou začal španielsky majster podľa očakávania aktívne. Domácich dostal do vedenia už v 3. minúte Luis Suarez, keď prehlavičkoval brankára hostí Kevina Trappa a gól potvrdila aj bránková technológia. Zverenci trénera Luisa Enriqueho súpera kombináciu zatlačili pred jeho šestnástku. Nebezpečne to skúsil v 17. minúte Neymar, jeho obstrel tesne minul ľavú žrď. Ďalšiu nádej vlial Kataláncom ešte pred polčasom vlastný gól obrancu Layvina Kurzawu v 40. minúte. Iniesta sa pretlačil ku bránke a jeho pätičku si zrazil do vlastnej siete Kurzawa.

 

Aj do druhého polčasu Barca vstúpila dobre. Hosťujúci Thomas Meunier sa potkol v šestnástke, šikovne to využil Neymar a po upozornení čiarového rozhodcu sa po páde Brazílčana kopala penalta. Tú v 50. minúte premenil Lionel Messi, čo bol jeho 94. gól v LM. Až potom sa prebral k životu aj PSG. V 52. minúte trafil Edinson Cavani tyč, no čo mu nevyšlo v nej, dokonale sa podarilo o desať minút. Kurzawa vyhral osobný súboj v šestnástke domácich, loptu hlavou poslal ku Cavanimu, na ktorého bombu z prvej pod brvno Marc-Andre ter Stegen nemal žiadny nárok. Potom sa na chvíľu akoby vytratil z hry náboj a hostia si strážili postupový výsledok.

 

Ale potom prišlo z ničoho nič k obrovskej dráme, keď najprv v 88. minúte Neymar z priameho kopu ukážkovým gólom zvýšil na 4:1. O chvíľu neskôr Marquinhos fauloval v šestnástke Suareza a v nadstavenom čase Neymar z penalty dal na 5:1. Dielo skazy pre hostí potom dokonal Sergio Roberto v 90.+5 minúte, keď si za obranu nabehol na oblúčik Neymara a akrobaticky prekonal Trappa.

 

V druhom súboji stredy otvoril skóre už v 4. minúte kanonier Aubameyang. Po rohovom kope si najlepší bundesligový strelec na zadnej žrdi vyskočil na predĺženú loptu, ktorú po jeho hlavičke zastavila až sieť.

 

"Orli" mohli vyrovnať po polhodine, Luisaovu hlavičku ale zneškodnil domáci brankár Roman Bürki. Keď sa krátko pred polčasom neujala ani hlavička Christiana Pulišiča, do šatní sa išlo za najtesnejšieho vedenia BVB. To v 59. minúte zveľadil Pulišič, ktorý dostal do vnútra pokutového územia skvelú prihrávku od Lukasza Piszceka a chladnokrvne šancu využil. Keď o dve minúty na 3:0 zvýšil druhým gólom v zápase Aubameyang, ktorý využil výborný center z ľavej strany do päťky, BVB nabral jasný postupový kurz. Skvelý domáci večer napokon spečatil jeho tretím gólom v súboji Aubameyang v 85. minúte.

 

Súhrn výsledkov stredajších odvetných stretnuti osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017:

 

FC Barcelona - Paríž St. Germain 6:1 (2:0)

Góly: 88. a 90.+1 Neymar (druhý z 11 m), 3. Suarez, 40. Kurzawa (vlastný), 50. Messi (z 11 m), 90.+5 Roberto - 62. Cavani, rozhodoval: Aytekin (Nem.), ŽK: Pique, Busquets, Rakitič, Neymar, Suarez - Matuidi, Draxler, Cavani, Verratti

/prvý zápas: 0:4, do štvrťfinále postúpila Barcelona/

 

zostavy:

FCB: Ter Stegen - Mascherano, Pique, Umtiti - Rakitič (84. Gomes), Busquets, Iniesta (65. Turan) - Messi - Rafinha (76. Roberto), Suarez, Neymar

PSG: Trapp - Meunier (90.+3 Krychowiak), Marquinhos, Silva, Kurzawa - Rabiot, Matuidi - Lucas (55. Di Maria), Verratti, Draxler (75. Aurier) - Cavani

 

Borussia Dortmund (Nem.) - Benfica Lisabon (Portug.) 4:0 (1:0) - prvý zápas 0:1, do štvrťfinále postúpil Dortmund
Góly: 4., 61. a 85. Aubameyang, 59. Ch. Pulisic, ŽK: 31. Gonzalo Castro, 38. O. Dembélé, 65. Piszczek - 33. Samaris, rozhodoval: Martin Atkinson (Angl.)

Zostavy:

Borussia Dortmund: Bürki - Durm, Piszczek, Papastathopoulos (88. Ginter), Bartra, Schmelzer - Gonzalo Castro, Weigl, O. Demb?lé (81. Kagawa) - Aubameyang (86. Schürrle), Ch. Pulisic
Benfica Lisabon: Ederson - Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu - Salvio (64. Jonas), Samaris (74. A. Živkovič), Pizzi, André Almeida - Mitroglu, Cervi (82. R. Jiménez)

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona