LM: Zaujímavý šláger v Parku princov bez gólového korenia

NETKY.SK • 22 Október 2015, 08:59 • 2 min
LM: Zaujímavý šláger v Parku princov bez gólového korenia

PARÍŽ - V šlágri stredajšieho programu 3. kola hlavnej fázy futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 sa diváci gólu nedočkali. Parížsky Saint Germain a Real Madrid sa rozišli zmierlivo 0:0 a naďalej im patria prvé dve priečky v A-skupine.

slovakia

left justify in out

V rámci nej si prvé víťazstvo pripísali hráči Malmö FF, ktorí zásluhou presného zásahu Markusa Rosenberga zdolali Šachťar Doneck (1:0).


Duel v Parku princov sa niesol vo vysoko taktickom duchu, mierne navrch z hľadiska streleckých pokusov aj vypracovaných príležitostí malo mužstvo Realu, ktoré nastúpilo v okyptenom zložení. V základnej zostave figurovali Lucas Vásquez, Jesé Rodríguez či Casemiro. Napriek chýbajúcemu gólovému koreniu sa viaceré zahraničné médiá zhodli v tom, že to bol jeden z najkvalitnejších duelov tohto roka s konečným rezultátom 0:0.


"Mali sme viac šancí na to, aby sme dosiahli víťazstvo. Kontrolovali sme priebeh stretnutia viac než hráči PSG. Prezentovali sme sa aj väčším počtom streleckých pokusov," cituje oficiálna stránka Realu Madrid slová trénera Rafaela Beníteza, ktorý nemal obavy z toho, že mu chýbalo viacero zranených opôr, namiesto ktorých dostali šancu viacerí mladíci. "Bol som si istý, že mužstvo zahrá dobre. Dennodenne ich predsa sledujem. Museli sme sa vyrovnať so zraneniami niektorých chlapcov, ale napriek zloženiu, v akom sme hrali, sme súpera dokázali dostať pod tlak. Na výkon tímu nemôžem povedať jediné krivé slovo. Vzhľadom na okolnosti sme odohrali výnimočný zápas," doplnil 55-ročný madridský rodák.


"Chýbali nám naše dôležité ofenzívne esá. Badateľná bola najmä neúčasť Benzemu. K tomu sa pridal aj Kovačič. Bol síce na lavičke, ale mal menšie svalové problémy, tak som sa nakoniec rozhodol neriskovať. Chcel som postaviť odvážny a prenikavý tím, ktorý bude schopný rýchlo a vysoko napádať. Videli ste, akí nebezpeční vedia byť Jesé Rodríguez, Lucas Vásquez, Cristiano Ronaldo a Isco," skonštatoval Benítez, ktorému neboli k dispozícii Gareth Bale, James Rodríguez, Karim Benzema, Pepe či Carvajal. V parížskom tíme zase absentoval brazílsky obranca David Luiz.


Domáci lodivod Laurent Blanc nebol spokojný s výkonom svojich zverencov. Napriek tomu si myslí, že PSG je na dobrej ceste k celkovému triumfu v Lige majstrov. "Nie som spokojný s naším výkonom, nedosiahli sme želaný výsledok. Prvý polčas bol pre mňa sklamaním, príliš veľa lôpt sme prihrávali smerom dozadu. Chýbala nám potrebná agresivita a túžba po dobrom výsledku. V druhom polčase sme sa to snažili napraviť a odviedli oveľa lepšiu prácu ako pred prestávkou. Myslím si, že remíza je zaslúžená. Výrazne nedominoval žiadny tím. Dovolím si tvrdiť, že sme boli Madridčanom vyrovnaným súperom. Možno niektorí fanúšikovia očakávali, že dosiahneme veľké víťazstvo, ale proti takému mužstvu je to veľmi náročné. Cieľom pre náš klubom je naďalej vyhrať Ligu majstrov, ale všetci si musia uvedomiť, že tento projekt má zatiaľ iba štyri roky," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) Laurent Blanc.


Zápas mal špecifický náboj predovšetkým pre krídelníka PSG Ángela Di Maríu. Dvadsaťsedemročný rodák z argentínskeho Rosaria bol v sezóne 2013/2014 jedným z kľúčových hráčov "bieleho baletu" na ceste za jubilejným desiatym titulom európskeho klubového šampióna.


Obaja súperi sa súťažne stretli po viac ako 21 rokoch. Celková bilancia naďalej hovorí mierne v prospech mužstva PSG, ktoré dvakrát zvíťazilo a iba raz ťahalo za kratší koniec.


Vo štvrťfinálových dueloch Pohára víťazov pohárov 1993/1994 uspeli Parížania (1:0 vonku, 1:1 doma, pozn.). V oboch dueloch vtedy nastúpil aj Slovák Peter Dubovský.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies