LM: Zápas medzi Dneprom a Kodaňou narušil konflikt medzi fanúšikmi

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 10:50 • 2 min
LM: Zápas medzi Dneprom a Kodaňou narušil konflikt medzi fanúšikmi

KYJEV - Nepokoje medzi futbalovými fanúšikmi spôsobili 15-minútové prerušenie zápasu 3. predkola Ligy majstrov medzi tímami Dnepr Dnepropetrovsk a FC Kodaň (0:0).

slovakia

left justify in out

Priaznivcov dánskeho klubu napadla neznáma skupina ľudí, pravdepodobne z radov súperových fanúšikov. Rozhodca Andre Marriner zareagoval na vzniknutú situáciu a začiatok druhého polčasu oddialil o štvrťhodinu. FC Kodaň po dueli na Olympijskom štadióne v Kyjeve poslal Európskej futbalovej únii (UEFA) písomnú sťažnosť.

 

"Niekoľko fanúšikov nášho klubu napadli ukrajinskí priaznivci a boli nútení utiecť z tribúny. Je to poľutovaniahodné, podali sme sťažnosť na UEFA. Zdržíme sa ďalších komentárov až do vyšetrovania," citovala agentúra Reuters stanovisko FC Kodaň.

 

Zástupca domácich fanúšikov pre miestnu televíziu uviedol, že konflikt vznikol po tom, čo Dáni začali mávať ruskou vlajkou. "Chcel by som sa za incident ospravedlniť. Bola to však provokácia. Dáni mávali vlajkou susednej krajiny, to je dôvod, prečo sa tu odohrala bitka. Konflikt vznikol z politických dôvodov," okomentoval situáciu ukrajinský fanúšik.   

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies