LM: Z D-skupiny postúpili do osemfinále LM Tottenham a Frankfurt

NETKY.SK • 2 November 2022, 09:13 • 2 min
LM: Z D-skupiny postúpili do osemfinále LM Tottenham a Frankfurt

BRATISLAVA - Futbalisti Tottenhamu Hotspur a Eintrachtu Frankfurt si zaistili postup z D-skupiny do osemfinále Ligy majstrov. Anglický tím vyhral v Marseille 2:1 gólom z posledných sekúnd a skončil na prvom mieste v tabuľke, Eintracht zdolal rovnakým pomerom Sporting Lisabon. Portugalský tím obsadil tretiu priečku a zahrá si vo vyraďovacej fáze Európskej ligy.

slovakia

left justify in out

V posledných minútach rozhodol Hojbjerg

 

V utorňajšom programe pútala pozornosť najmä D-skupina, z ktorej mohli pred záverečným kolom postúpiť všetky štyri tímy. Prvý Tottenham (8 b), bez potrestaného trénera Antonia Conteho, nastúpil na pôde posledného Marseille (6 b) a s vedomím, že mu stačí aj remíza, v úvode len bránil a spoliehal sa na kontry. Domáci potrebovali tri body a preto sa snažili tvoriť a vypracovali si aj šance. Jednu z nich premenil v nadstavenom čase Chancel Mbemba, ktorý poslal hlavou do siete center Jordana Veretouta.

 

 

Oba tímy museli spraviť už v prvom polčase vynútené zmeny, keď sa zranili stopér Eric Bailly a útočník hostí Son Heung-Min. Po prestávke začal Tottenham aktívnejšie a stačilo mu desať minút na vyrovnanie, štandardku Ivana Perišiča poslal do siete Clement Lenglet. V ďalšom priebehu si oba tímy vypracovali niekoľko veľkých šancí, no nepremenili ich. Keď už sa zdalo, že sa duel skončí remízou, tak v poslednej minúte nadstaveného času rozhodol o výhre hostí Pierre-Emile Höjbjerg.

 

Liverpool uštedril Neapolu prvú porážku v tohtoročnej sezóne

 

V ďalších troch skupinách bolo o postupujúcich do osemfinále už rozhodnuté. V áčku proti sebe nastúpili v súboji o prvé miesto Liverpool a Neapol v základnej zostave so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom, ktorý hral do 83. minúty. Hostia prekonali brankára Alissona v 53. minúte, no gól Lea Östigarda neplatil pre ofsajd. Liverpool strhol duel na svoju stranu v 85. minúte, keď o jeho triumfe rozhodol Mohamed Salah, ktorý sa presadil po rohu z dorážky. V nadstavenom čase pridal druhý gól Darwin Nunez. Skupinu však vyhral taliansky tím, keďže prvý vzájomný duel sa skončil 4:1 v jeho prospech. Liverpool skončil druhý a tretie miesto a účasť vo vyraďovacej fáze Európskej ligy si zaistil Ajax Amsterdam, ktorý vyhral na ihrisku posledného Rangers 3:1. Škótsky tím tak nezískal ani bod a skupinu uzavrel so skóre 2:22.

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies