LM: Wenger je hrdý na postupovú sériu Arsenalu

NETKY.SK • 27 November 2014, 10:17 • 2 min
LM: Wenger je hrdý na postupovú sériu Arsenalu

LONDÝN - Futbalisti Arsenalu Londýn sa predstavia vo vyraďovacej časti Ligy majstrov v 15. sezóne za sebou. Rozhodol o tom výsledok stredajšieho zápasu D-skupiny, v ktorom zverenci trénera Arsena Wengera zdolali na domácom trávniku Borussiu Dortmund 2:0.

slovakia

left justify in out

Skóre otvoril už po 73 sekundách hry Yaya Sanogo. Pre 21-ročného francúzskeho útočníka to bol premiérový presný zásah v drese "kanonierov". Gólovú poistku pridal po hodine hry čílsky ofenzívny univerzál Alexis Sanchez, ktorý sa presadil efektným spôsobom z hranice 20 metrov.
      

Kouč Wenger po zápase žiaril spokojnosťou. "Fakt, že sme postúpili zo skupiny po pätnásty raz za sebou, ma napĺňa hrdosťou. Vo futbale nie je ľahké udržať si vyrovnanosť výkonov. Nám sa to darí a mňa to veľmi teší. Teraz musíme urobiť všetko preto, aby sme sa v súťaži dostali čo najďalej," povedal pre akreditovaných novinárov francúzsky kormidelník.
      

V roku 2006 prehral Arsenal vo finále LM s Barcelonou, v nasledujúcich ôsmich sezónach sa Londýnčania prebojovali do semifinále iba v jedinom prípade. Wenger chce ešte zabojovať o prvé miesto v D-skupine, aby sa vo vyraďovacej časti vyhol silnejšiemu súperovi.
      

Aby sa tak stalo, Borussia musí prehrať s už nepostupujúcim Anderlechtom Brusel a Arsenal nesmie stratiť body doma proti Galatasarayu Istanbul. "Šanca stále existuje, ale osobne si myslím, že Borussia na 90 percent skončí v skupine prvá," dodal Wenger, ktorý nezabudol pochváliť mladého Sanoga. "Myslím, že hral veľmi dobre. Kvalitne si chránil loptu, vyhral veľa osobných súbojov. Je to ešte mladý chlapec, musí sa veľa učiť, ale má talent a prirodzenú agresivitu v útoku. Raz bude veľmi platným hráčom," uviedol na adresu svojho krajana kouč Arsenalu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies