LM: Vrba sa rozlúčil s Plzňou víťazstvom a postupom do EL

NETKY.SK • 11 December 2013, 11:49 • 2 min
LM: Vrba sa rozlúčil s Plzňou víťazstvom a postupom do EL

PLZEŇ - Úspešná misia Pavla Vrbu na lavičke futbalovej Viktorie Plzeň sa definitívne skončila. Skúsený tréner si nemohol želať krajšiu rozlúčku ako víťazstvo nad CSKA Moskva (2:1) v utorkovom súboji Ligy majstrov zaručujúce účinkovanie v jarnej vyraďovacej časti Európskej ligy.

slovakia

left justify in out

Emotívny Vrba si vyzliekol sako aj košeľu a s vďačnými fanúšikmi aj hráčmi sa rozlúčil efektným kotúľom vzad. Od januára si zasadne na vratkú reprezentačnú stoličku. "Bola to úžasná bodka, na ktorú sa bude v Plzni ešte dlho spomínať. Ja osobne celý zvyšok života. Ak s reprezentáciou postúpime na majstrovstvá Európy, doprajem si aj dva kotúle za sebou," povedal Vrba v rozhovore pre české médiá, ktorý sa objavil aj na serveri idnes.cz.

Tréner, ktorý nedávno oslávil okrúhlu päťdesiatku, strávil v Plzni päť rokov a dva mesiace a absolvoval s tímom 233 súťažných zápasov. Počas tohto obdobia získala "Viktorka" dva ligové tituly (2010/11, 2012/13), pridala triumf v Českom pohári (2009/10) a tiež domácom superpohári (2011). Najmä však trikrát pomerne úspešne účinkovala na európskej futbalovej scéne. České médiá ihneď pripomenuli, že doteraz žiadny domáci tréner nepriviedol svoje mužstvo trikrát za sebou do jarnej odvety v pohárovej Európe. Až teraz Vrba. Ak do jeho pôsobenia bola Plzeň iba hokejové mesto, teraz by sa už mohla premenovať na športové. 

"Keď som mal ligovú rozlúčku pred desiatimi dňami po zápase s Příbramom, bol som viac dojatý. V Lige majstrov to však bola ozajstná športová bodka. Nič krajšie sa mi nemohlo prihodiť," povedal Vrba, ktorý v minulosti získal aj slovenský titul so Žilinou a pôsobil ako asistent pri slovenskej reprezentácii. 

Plzenskí futbalisti v základnej zostave aj so slovenským triom Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Michal Ďuriš (Marek Bakoš sa dostal na ihrisko v 70. min) pripravili svojmu trénerovi rozlúčku, ktorú akoby písal majster dramatických príbehov. Hostia z hlavného mesta Ruska viedli od 65. min gólom mladého nigérijského útočníka Musu, ale o dve minúty neskôr ruský reprezentant Dzagojev zbytočným faulom oslabil svoje mužstvo. Dal domácim šancu na obrat a tí ju využili. V 76. min najprv Kolář hlavičkou vyrovnal na 1:1 a doslova v posledných sekundách 90. min striedajúci Wágner strelil víťazný gól. V nadstavenom čase ešte hostia zahrávali priamy kop, ale Japonec Keisuke Honda trafil len do pripraveného plzenského múru. "V duchu som si hovoril, že ak nedá, už to víťazstvo udržíme," hovoril po zápase tréner Vrba. Tiež podotkol, že aktuálny presun do jarného pokračovania Európskej ligy považuje za najcennejší. 

"Mali sme náročnejšiu skupinu ako pred dvoma rokmi. Tento zápas radím do osmičky takých, na ktoré nikdy nezabudnem,“ dodal Vrba. To mu vlastne pripomenuli aj vďační fanúšikova transparentom s jeho podobizňou, na ktorom stálo: "Niekedy si spomeň, že toto nebol stratený čas." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies