LM: Vo štvrťfinále repríza vlaňajšieho finále Real - Atletico, PSG - Barca

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 12:34 • 2 min
LM: Vo štvrťfinále repríza vlaňajšieho finále Real - Atletico, PSG - Barca

NYON - Futbalisti Realu Madrid sa ako obhajcovia trofeje vo štvrťfinále Ligy majstrov 2014/2015 stretnú v repríze vlaňajšieho finále s mestským rivalom Atleticom.

slovakia

left justify in out

Rekordný 10-násobný držiteľ európskeho pohára číslo jeden nastúpi v prvom zápase v utorok 14. apríla u súpera, odveta je na programe v stredu 22. apríla na štadióne San Bernabeu. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

 

Ďalšie štvrťfinálové dvojice v otvorenom žrebe, kde sa mohli stretnúť aj dva tímy z rovnakej krajiny, tvoria Paríž Saint-Germain - FC Barcelona, FC Porto - Bayern Mníchov a Juventus Turín - AS Monaco.

 

Najväčšie, až trojnásobné zastúpenie vo štvrťfinále má Španielsko (Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid), premiérovo v tejto fáze má dvoch vyslancov Francúzsko (Paríž Saint-Germain a AS Monaco) a po jednom klube dodali Nemecko (Bayern Mníchov), Taliansko (Juventus Turín) a Portugalsko (FC Porto). V osudí chýbal anglický zástupca, keď v osemfinále stroskotalo trio klubov z Britských ostrovov - Chelsea Londýn, Manchester City a Arsenal Londýn.

 

Real a Atletico sa pravidelne stretávajú v domácej súťaži a v Kráľovskom pohári a žreb ich spojil dohromady aj vo štvrťfinále LM. Vo vlaňajšom finále v Lisabone získal "biely balet" práve proti Atleticu 10. "ušatú" trofej po triumfe 4:1 v predĺžení, keď sa už schyľovalo ku "korunovácii" zverencov Diega Simeoneho. V nadstavenom čase však Sergio Ramos poslal duel do predĺženia, v ktorom Real fyzicky súpera prevalcoval a poslal ho do kolien tromi gólmi. V tejto sezóne sa oba tímy stretli spolu šesťkrát, pričom až štyrikrát zvíťazilo Atletico a dvakrát sa zrodila remíza.

 

Parížsky St. Germain sa do štvrťfinále Ligy majstrov prebojoval tretíkrát v rade, v osemfinále po výsledkoch 1:1 (d) a 2:2 (v) po predĺžení vyradil Chelsea Londýn. Jeho štvrťfinálovým súperom bude Barcelona, s ktorou sa v rovnakej fáze stretol predvlani a vypadol po výsledkoch 2:2 (d) a 1:1 (v). Oba tímy už mali spolu do činenia aj v tomto ročníku skupinovej fázy, po triumfe 3:2 v Parku princov zvíťazil katalánsky klub v "odvete" na Nou Campe 3:1 a vyhral pred zverencami Laurenta Blanca F-skupinu. Parížu bude v prvom súboji štvrťfinále chýbať suspendovaný švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič i taliansky motor stredovej formácie Marco Verratti, hosťom zasa vykartovaný brazílsky pravý obranca Dani Alves.

 

Bayern nastúpi proti Portu v pozícii obrovského favorita. Portugalský tím vyradilo vo štvrťfinále v sezónach 1990/1991 a 1999/2000. Juventus Turín, ktorý sa do štvrťfinále prebojoval iba druhýkrát od roku 2006, si zmeria sily s AS Monaco. To v osemfinále vyradilo Arsenal Londýn. Juventus a Monaco si skrížili cestu v semifinále LM 1997/1998, taliansky klub postúpil celkovým skóre 6:4.

 

Prvé štvrťfinálové zápasy sú na programe 14./15. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 21./22. apríla. 

Žreb semifinálových dvojíc LM sa uskutoční opäť v Nyone 24. apríla, pričom zápasy tejto fázy sú na programe 5./6. mája a odvety 12./13. mája. Finále LM sa bude konať v sobotu 6. júna na Olympijskom štadióne v Berlíne.

 

Reakcie na žreb (zdroje: uefa.com, L'Equipe):

 

Manuel Neuer, brankár Bayernu: "Atmosféra v Porte je vždy horúca. Zažil som fanúšikov Porta vo finále Ligy majstrov v roku 2004, keď hralo s Monacom. Vytvorili úžasnú atmosféru, sedel som na tribúne a naskakovala mi z nej husia koža. Nebude to pre nás ľahké, ale sme dostatočne skúsení a verím, že budeme dobre pripravení na dva náročné zápasy."

 

Emilio Butragueno, riaditeľ Realu Madrid: "S Atleticom sa navzájom veľmi dobre poznáme, v tejto sezóne sme sa spolu stretli už viackrát a zatiaľ sa nám nepodarilo ani raz zvíťaziť! Súper má veľmi súťaživé mužstvo, ktorému je ťažké čeliť. Atletico inkasuje málo gólov, má pevnú obranu a nebezpečných hráčov, ktorí vedia využiť každé zaváhanie. Odvetu hráme doma, ale nepovažujem to za výhodu. Vieme, že nás čakajú tvrdé súboje. Keď chceme pomýšľať, musíme byť stopercentne pripravení. Verím, že na štvrťfinále bude mať tréner Ancelotti k dispozícii všetkých hráčov vrátane niektorých maródov, ktorí sa po zranení len nedávno vrátili na súťažné trávniky."

 

Vadim Vasiljev, viceprezident AS Monaco: "V prvom rade sme veľmi šťastní, že sme mohli byť prítomní na žrebe štvrťfinále. Pred dvoma rokmi sme hrali druhú francúzsku ligu a teraz sme v najlepšej osmičke európskych tímov. Juventus považujem za favorita našej konfrontácie. V osemfinále veľmi suverénnym spôsobom vyradil Borussiu Dortmund, čo dokumentuje jeho ohromnú silu. V Monacu žije veľa Talianov, očakávam preto veľmi vrelú atmosféru v publiku, ale tak to má byť. Verím, že aj naši priaznivci si nájdu cestu do Turína. Nemáme čo stratiť, môžeme hrať pokojne, ale samozrejme, že sa pokúsime o postup."

 

Pavel Nedvěd, riaditeľ Juventusu Turín: "Monaco nie je vo štvrťfinále náhodou. Videl som oba jeho zápasy s Arsenalom. Verím, že sa naši hráči dokážu vyrovnať s absenciou Paula Pogbu. Chceme ísť do semifinále, ale rešpektujeme kvalitu súpera."

 

Vitor Baia, zástupca FC Porto: "Z potencinálnych súperov sme si Bayern najmenej želali, ale akceptujeme žreb. Zápas sa začína od stavu 0:0 a preto naše šance na postup nevidím čierne. V roku 1987, keď Porto zdolalo Bayern vo finále Pohára európskych majstrov, sme tiež neboli favoritmi. Keď vychytíme perfektný deň a všetko do seba zapasuje, môže sa prihodiť všeličo."

 

Olivier Létang, zástupca športového riaditeľa PSG: "V tejto fáze súťaže už niet ľahkého súpera. Barcelona má veľmi silné mužstvo, ale aj my sme v skupine a potom v osemfinále proti Chelsea Londýn ukázali, že s nami treba počítať. Hrá sa na dva zápasy a stať sa môže všetko, aj keď hrať odvetu doma je pre Barcelonu výhoda. Našou veľkou túžbou je prebojovať sa do semifinále. Pokiaľ zopakujeme výkon zo zápasov proti Chelsea, môže sa to stať realitou."

 

Žreb štvrťfinále LM 2014/2015:

Paríž Saint-Germain - FC Barcelona

Atletico Madrid - Real Madrid

FC Porto - Bayern Mníchov

Juventus Turín - AS Monaco

 

Program štvrťfinále LM 2014/2015:

 

1. zápasy (20.45 SELČ):

utorok 14. apríla:

Atletico Madrid - Real Madrid

Juventus Turín - AS Monaco

 

streda 15. apríla:

Paríž Saint-Germain - FC Barcelona

FC Porto - Bayern Mníchov

 

2. zápasy (20.45 SELČ):

utorok 21. apríla:

FC Barcelona - Paríž Saint-Germain

Bayern Mníchov - FC Porto

 

streda 22. apríla:

Real Madrid - Atletico Madrid

AS Monaco - Juventus Turín

 

kalendár žrebov LM 2014/2015:

24. apríla: žreb semifinále a finále (Nyon)

 

zápasový kalendár LM 2014/2015:

14.-15. apríla: 1. zápasy štvrťfinále

21.-22. apríla: odvety štvrťfinále

5.-6. mája: 1. zápasy semifinále

12.-13. mája: odvety semifinále

6. júna: finále (Berlín, Olympijský štadión)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies