LM: Vo finále znova proti sebe aj "kanibal" a "veža z Pisy"

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 12:10 • 2 min
LM: Vo finále znova proti sebe aj "kanibal" a "veža z Pisy"

BRATISLAVA - Rozhodujúci zápas futbalovej Ligy majstrov, ktorý sa uskutoční 6. júna v nemeckom Berlíne, prinesie aj pikantný súboj dvoch hráčov, ktorých konflikt rezonoval počas minuloročných majstrovstiev sveta v Brazílii a dozvuky má dodnes.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, tesne pred koncom zápasu základnej D-skupiny medzi Uruguajom a Talianskom (1:0) pohrýzol útočník juhoamerického tímu Luis Suárez obrancu súpera Giorgia Chielliniho do ramena.


"Skutočne veľmi ľutujem, čo sa stalo. Pravda je, že môj futbalový kolega Giorgio Chiellini fyzicky utrpel pri kolízii, v ktorej som ho uhryzol. Verejne sľubujem celej futbalovej rodine, že takýto incident už nikdy odo mňa nikto neuvidí," napísal vtedy Suárez v stanovisku zverejnenom na sociálnej sieti Twitter.


Suárez pôvodne v písomnom stanovisku Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) tvrdil, že rivala neuhryzol úmyselne, len spadol zubami na jeho rameno.


Neskôr zverejnil reakciu aj 30-ročný rodák z Pisy, mesta presláveného známou šikmou vežou. "Odpustil som ti. Dúfam, že FIFA zmierni tvoj trest," napísal obranca Chiellini, ktorého niekedy talianski novinári nazývajú podľa spomenutej známej pamiatky.


Disciplinárna komisia FIFA naparila Juhoameričanovi za uhryznutie talianskeho stopéra Chielliniho počas vzájomného duelu trest na deväť súťažných zápasov za Uruguaj. Dištanc stále trvá a Suárez sa tak nezúčastní na kontinentálnom šampionáte Copa América. V drese FC Barcelona, kde prestúpil pre sezónou z FC Liverpool, sa vinou trestu predstavil až koncom októbra minulého roka v prestížnom El Clásico na pôde Realu Madrid (1:3).


Suárez už trikrát pohrýzol protihráča počas súťažného súboja. Najprv to urobil v drese Ajaxu Amsterdam, neskôr ako hráč FC Liverpool zaťal chrup do Branislava Ivanoviča z FC Chelsea a naposledy sa ukázal v úlohe kanibala na MS 2014.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies