LM: Víťazný návrat Ronalda na Old Trafford, Mourinho išiel na štadión radšej peši

NETKY.SK • 24 Október 2018, 10:10 • 2 min
LM: Víťazný návrat Ronalda na Old Trafford, Mourinho išiel na štadión radšej peši

Manchester - Návrat Cristiana Ronalda na Old Trafford mal pre portugalského futbalistu víťaznú príchuť. Juventus Turín triumfoval v šlágri utorňajšieho programu Ligy majstrov na pôde Manchestru United 1:0 a tróni na čele H-skupiny s plným počtom deviatich bodov. Ronaldo síce neskóroval, no počas celého zápasu hýril aktivitou a vyslal na Davida de Geu dve nebezpečné strely.

slovakia

left justify in out

Bol aj pri zrode gólovej akcie. Z pravej strany poslal v 17. minúte center do šestnástky a odrazenú loptu poslal do siete Paulo Dybala. Hostia mali počas celého duelu prevahu v držaní lopty, boli priamočiarejší. Trénera Massimiliana Allegriho však mrzelo, že z množstva šancí premenili iba jednu.

 

"Naši útočníci boli v neustálom pohybe a spôsobovali obrane súpera výrazné problémy. Najmä v druhom polčase nám však pri viacerých sľubných akciách chýbala finálna prihrávka. Celkovo som spokojný. Mužstvo rastie a získava sebavedomie. Na štadióne Manchestru United sa nevyhráva každý deň," zdôraznil Allegri.

 

Tréner domácich Jose Mourinho priznal, že Juventus zvíťazil zaslúžene a vyzdvihol najmä skalopevnú obranu "starej dámy". "Páni Cristiano Bonucci a Giorgio Chiellini by mohli ísť prednášať na Harvardskú univerzitu o tom, ako má vyzerať hra stopérov. Juventus je sedemnásobný sériový taliansky šampión. V uplynulých rokoch bol dvakrát vo finále Ligy majstrov, no chce získať cennú trofej, preto investuje veľa peňazí do nákupu nových posíl. V lete sa mu podarilo angažovať Cristiana Ronalda, čím jeho sila ešte vzrástla," citovala agentúra AP slová Mourinha.

 

Manchester United mal opäť problémy s dopravou a Mourinho prišiel na štadión dokonca po vlastných. "Na štadión som išiel peši v hlúčiku fanúšikov bez toho, aby ma niekto spoznal. Celé to trvalo dve minúty," uviedol Mourinho pre bbc.com. Tímový autobus prišiel na Old Trafford len 50 minút pred úvodným výkopom. Rovnaký problém postihol United aj pred predchádzajúcim domácim zápasom v LM s Valenciou (0:0).

 

Vtedy prišiel autobus na štadión len 45 minút pred štartom a tak museli posunúť výkop stretnutia o päť minút. Európska futbalová únia (UEFA) po prvom incidente potrestala klub pokutou 15.000 eur a Mourinho dostal za neskorý príchod napomenutie. Keďže pravidlá LM hovoria, že tímy musia byť na štadióne 75 minút pred výkopom, United pravdepodobne dostane ďalší trest.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies