LM: Viera bola podľa trénera City kľúčom k postupu cez AS Rím

NETKY.SK • 11 December 2014, 08:31 • 2 min
LM: Viera bola podľa trénera City kľúčom k postupu cez AS Rím

RÍM - Veľká rímska futbalová bitka na Stadio Olimpico sa skončila anglickým víťazstvom a postupom Manchestru City do osemfinále Ligy majstrov. Po hodine hry Samir Nasri peknou strelou spoza šestnástky otvoril skóre a v 86. min Pablo Zabaleta po jednoduchej prihrávke Nasriho spečatil osemfinálovú miestenku pre anglického šampióna.

slovakia

left justify in out

Postup City do osemfinále sa javí ako menší zázrak vzhľadom na to, že po štyroch odohraných zápasoch v E-skupine mali zverenci Manuela Pellegriniho iba 2 body a napokon postúpili s trojbodovým náskokom pred AS Rím a CSKA Moskva. Stačila na to "maličkosť" - víťazstvo doma nad Bayernom Mníchov (3:2) a teraz v Ríme.

 

"Nespomínam si, aby v Lige majstrov postúpil nejaký tím s 2 bodmi na konte pred poslednými dvoma zápasmi. Na postup sme si vybrali tú ťažšiu cestu, ale splnili sme základný cieľ, ktorý sme si dali pred sezónou,“ povedal Samir Nasri pre server UEFA. 

 

Rimania mierne prevýšili svojho súpera v takmer všetkých relevantných štatistikách (držanie lopty, strely na bránku, rohy), ale v zakončení neboli až takí nebezpeční. Hráči City dlho čakali na svoju šancu, a keď sa naskytla, využili ju. "Ak mám byť úprimný, nezvyknem často strieľať na bránku. Pôvodne som chcel po prebratí lopty hľadať prihrávkou Milnera, ale keď sa mi ukázal voľný priestor, využil som to. Dopadlo to výborne,“ uviedol Nasri k svojmu presnému zásahu. 

 

Tréner hostí Pellegrini sa musel pred zápasom vyrovnať so zranením 19-gólového argentínskeho kanoniera Sergia Agüera a postaviť nemohol ani skúseného stredopoliara z Pobrežia Slonoviny Yayu Tourého, ktorý mal trest pre karty.Pre zranenie chýbal aj kapitán a obranný pilier Vincent Kompany a kreatívny stredopoliar David Silva po zranení odohral iba 25 minút. Dôležité však bolo naplnenie stanovenej taktiky hráčmi, ktorí boli na trávniku. "Doma proti Rímu sme odohrali asi najhorší zápas sezóny a skončilo sa to remízou (1:1 - pozn. SITA). V odvete to bolo iné. Napodobnili sme výkon z domáceho zápasu proti Bayernu a zaslúžene sme zvíťazili. Hráči uverili, že to, čo robia, je správne. Viera bola kľúčom k úspechu a postupu,“ zhodnotil Pellegrini. 

 

Domáci tréner Rudi Garcia pomenoval dve hlavné príčiny prehry a neúspechu svojho tímu v boji o postup do osemfinále. "Chýbali nám skúsenosti a tiež trochu šťastia. Šance sme si utvorili, ale na rozdiel od súpera zostali nepremenené. City ukázali, akým sú veľkým tímom. Prvé finále sezóny sme prehrali, ale verím, že ukážeme svoju silu v ďalších dôležitých zápasoch," konštatoval tréner AS Rím. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona