LM: Veľká radosť Hamšíka a spol., Neapol triumfoval nad Liverpoolom

NETKY.SK • 4 Október 2018, 09:04 • 2 min
LM: Veľká radosť Hamšíka a spol., Neapol triumfoval nad Liverpoolom

NEAPOL - Futbalisti talianskeho klubu SSC Neapol so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom si pripísali premiérové víťazstvo v skupinovej fáze Ligy majstrov 2018/2019. V stredajšom dueli na štadióna San Paolo si poradili s hráčmi anglického FC Liverpool 1:0. Keďže v prvom zápase remizovali na belehradskej "Marakane" s Crvenou zvezdou (0:0), vedú poradie C-skupiny so 4 bodmi pred duom trojbodových tímov - Parížom St. Germain a spomenutým FC Liverpool.

slovakia

left justify in out

SSC Neapol (Tal.) - FC Liverpool (Angl.) 1:0 (0:0)
Gól: 90.+ L. Insigne, rozhodoval: Viktor Kassai (Maď.)

 

Zostavy:
Neapol: Ospina - Maksimovič, Raúl Albiol, K. Koulibaly, Mário Rui - Allan, Hamšík (81. Zieliňski), F. Ruiz (68.Verdi) - Callejón, Milik (66. Mertens), L. Insigne
Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, J. Gomez, Van Dijk, Robertson - Milner (76. Fabinho), Wijnaldum, Keita (19. Henderson) - Salah, Firmino, S. Mané (89. Sturridge)

 

V minulosti sa často stávalo, že ak anglické mužstvá cestovali na kontinent, stávali sa z nich akoby "polovičné" tímy. V stredu toto pravidlo do bodky sedelo na liverpoolských "The Reds". Neapolčania v priebehu zápasu jednoznačne dominovali. Protivníka dokonca prestrieľali 16:4 a napokon sa na radosť domácich ujala strela Lorenza Insigneho z 90. min, keď mu loptu pred prázdnu bránku z krídelného priestoru ako na podnose naservíroval Španiel José Callejón.

"Bol to skvelý zápas. Hrali sme super, naše víťazstvo bolo zaslúžene," uviedol prostredníctvom svojej oficiálnej stránky Marek Hamšík, ktorý v 81. min prepustil miesto na trávniku Poliakovi Piotrovi Zieliňskému. "Máme ťažkú skupinu, no dnes večer sme ukázali, že máme svoju vysokú kvalitu. Zdolali sme aj veľký Liverpool. Radi by sme pokračovali aj v ďalších dueloch v týchto kvalitných výkonoch, aby sme potešili našich skvelých priaznivcov," doplnil 31-ročný Banskobystričan.

"Mať na lavičke Ancelottiho znamená rozdiel. Má z takýchto zápasov mnoho skúseností a snaží sa nám ich odovzdať. Naši fanúšikovia sú tiež dôležití, pretože nám dávajú extra silu. Bol to pre nás skvelý večer," skonštatoval hrdina neapolského tímu Lorenzo Insigne.

Tabuľka C-skupiny:
1. Neapol 2 1 1 0 1:0 4
2. PSG 2 1 0 1 8:4 3
3. Liverpool 2 1 0 1 3:3 3
4. Crvena zvezda 2 0 1 1 1:6 1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies