LM: Vedenie UEFA uvažuje o zmenách, v hre aj zápasy v sobotu

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 13:40 • 2 min
LM: Vedenie UEFA uvažuje o zmenách, v hre aj zápasy v sobotu

ŽENEVA - Vedenie Európskej futbalovej únie (UEFA) uvažuje o zmenách formátu Ligy majstrov od sezóny 2018/2019. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spúšťacím motorom boli januárové vyhlásenie členov Európskej asociácie klubov (ECA) o vzniku Superligy. Uzavretá súťaž na spôsob amerických líg je viac-menej nereálna, preto UEFA uvažuje o zatraktívnení základnej časti LM pre väčšie tímy a fanúšikov na celom svete. "Do konca roku chceme vedieť formát. Konzultujeme a počúvame nápady," povedal riaditeľ súťaží UEFA Giorgio Marchetti.

 

Medzi novinkami figuruje väčšie množstvo garantovaných miesteniek pre tímy zo silnejších súťaží, alebo návrh hrať zápasy v sobotu, čo je cielené na ázijský a americký trh. Už teraz je však potvrdená vyššia suma peňazí pre 32 klubov základnej časti, tie si medzi sebou rozdelia 1,3 miliardy eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies