LM: Vandas po demontáži Nitry: Spadlo nám tam skoro všetko

NETKY.SK • 5 Október 2016, 14:21 • 2 min
LM: Vandas po demontáži Nitry: Spadlo nám tam skoro všetko

OSTRAVA - Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HK Nitra utrpeli vo vítkovickej Ostrava aréne debakel, na ktorý ťažko hľadali vysvetlenie. Po prehre 0:7 v úvodnom šestnásťfinále Ligy majstrov prakticky stratili všetky šance postúpiť do ďalších bojov.

slovakia

left justify in out

Ani vítkovickí hráči, ktorí sa v českej najvyššej súťaži strelecky trápia a v ôsmich doterajších dueloch strelili iba 14 gólov, si sedmičku v bráne Nitry nevedeli vysvetliť. „Čakali sme, že to bude ťažký zápas, ale spadlo nám tam skoro všetko, čo sme vystrelili na bránu. Dobre sme sa na súpera pripravili, ale naozaj som nečakal, že to skončí 7:0. Určite nám pomohol prvý gól pri vlastnom oslabení, boli sme potom dominantnejší a viac sa nám darilo ako tímu,“ prezradil možné dôvody vysokého víťazstva svojho tímu slovenský útočník Vítkovíc Michael Vandas. Popradský odchovanec, ktorý pôsobí v Ostrave už štvrtú sezónu, si pripísal tri body do kanadského hodnotenia za gól a dve prihrávky, rovnako ako jeho krajan a obranca Karol Sloboda.

 

Tretím Slovákom v drese domáceho, už takmer istého osemfinalistu Ligy majstrov, je ďalší obranca Ivan Baranka. Skúsený 31-ročný zadák sa na Ostravsko presťahoval aj s rodinou zo Švédska, kde pôsobil v minulej sezóne v tíme Rögle a zatiaľ je spokojný. Slováci v drese Vítkovíc prispeli k demontáži Nitry siedmimi bodmi a rodák z Ilavy, okrem dobrej hry vzadu, aj jednou asistenciou. „Verím, že sme náš nevydarený úvod sezóny v českej extralige zlomili práve víťazstvom nad Nitrou a bude sa nám dariť viac ako doteraz. Zápasy sme doposiaľ odohrali solídne, akurát sme pohoreli pred bránou súpera, kde sme nedokázali dostať puky do brány. Obranná hra je v poriadku, musíme však popracovať na útočnej fáze,“ myslí si Baranka. Po stretnutí priznal, že nevedel, čo od Nitranov čakať.

 

„Nevedeli sme, či na nás vyletia, alebo začnú pozorne odzadu. Určite sme však čakali aktívnejší hokej od súpera, ako nakoniec predviedol. My sme sa chytili na prvom góle a naša hra sa potom od toho odvíjala. Výsledok nám velí si postup postrážiť. Myslím si, že máme dosť kvalitné mužstvo na to, aby sme sedemgólový náskok nestratili. Na duel aj atmosféru v Nitre sa však všetci tešíme,“ prezradil Baranka.

 

Úplne opačná atmosféra vládla na strane hostí. „Vôbec sme do zápasu nevstúpili tak, ako sme si pred ním povedali. Nevedeli sme riešiť situácie tak, ako sme si povedali, že ich budeme riešiť. Robili sme veci naopak a v prvej časti sme vôbec nehrali náš hokej. Odvtedy sa to s nami vlieklo. Súper bol aktívny, nepúšťal nás do ničoho a my sme postupne nezvládali duel najmä v hlave,“ priznal po stretnutí kouč tímu spod Zobora Andrej Kmeč.

 

Výsledok hovorí pre Nitranov jasnou rečou aj čo sa týka postupových šancí. „Je to ohromná škoda, nakoľko play off sa hrá na odvety. Pricestovalo sem s nami veľké množstvo fanúšikov a určite sme si to predstavovali všetci inak. Hokej prináša aj také chvíle. Stalo sa to, vrátiť to nemôžeme. Pre nás je to takmer neriešiteľná situácia. Lámať palicu nad mužstvom však nemá zmysel. Je to pre nás veľká škola, pred rokom sme lekcie dostali v skupine, tentoraz vo vyraďovacej časti. Iba na nás je, čo si z toho zoberieme a ako sa posunieme vpred,“ zamyslel sa tréner HK Nitra.

 

Súboj slovenského majstra s českým protivníkom, ktorý v minulej sezóne najvyššej súťaže hral iba v skupine o udržanie, dáva viacerým dôvody na zamyslenie sa nad úrovňou hokeja v oboch krajinách. Svoj pohľad na vec prezentoval aj Kmeč.

 

„My sme sa do roly favorita na postup nepasovali ani pred týmto dvojzápasom. Chceli sme odohrať veľmi dobré zápasy. Vieme, že česká liga má svoju kvalitu, je veľmi vyrovnaná a postavenie mužstiev neodzrkadľuje ich silu. V našej lige takých zápasov, akých sme odohrali proti Vítkoviciam, neodohráme veľa, kdežto pre Vítkovice je to úplne bežné hrať v takomto tempe a nasadení. Pre mojich chlapcov je to veľká skúsenosť, obzvlášť pre tých, ktorí hrali v štvrtej päťke zloženej aj z juniorov a mladých chlapcov. Paradoxne, práve o ich výkone si myslím, že hrali najlepšie. Postupové šance sú síce jasné, ale už len kvôli našim fanúšikom odvetný zápas nemôžeme a nechceme vypustiť, alebo len odohrať z povinnosti. Do každého duelu ideme naplno a pred našimi fanúšikmi sa to inak ani nedá,“ zakončil lodivod Corgoňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies