LM: V utorok štyri kluby so šancou na istotu osemfinále

NETKY.SK • 4 November 2013, 10:15 • 2 min
LM: V utorok štyri kluby so šancou na istotu osemfinále

BRATISLAVA - Španielsky Real Madrid, francúzsky Paríž Saint-Germain, nemecký Bayern Mníchov a anglický Manchester City si môžu v utorkových stretnutiach 4. kola hlavnej fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 v predstihu zabezpečiť postup do jarného osemfinále.

slovakia

left justify in out

Ťahákom utorkového osemzápasového programu bude duel v Turíne, kde domáci Juventus privíta madridský Real. Hráči "bieleho baletu" majú po troch vystúpeniach v B-skupine na konte plný počet bodov, v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži skórovali na ihriskách súperov v ostatných 19 stretnutiach po sebe a z nich prehrali len štyri. Na zaistenie si miestenky do osemfinále potrebujú zverenci Carla Ancelottiho bod. Turínčania sú však na domácej pôde ako v nedobytnej pevnosti, vyhrali posledné tri merania síl v rámci domácej Serie A a neprehrali desať po sebe vo všetkých súťažiach. Naposledy sa podarilo uspieť na turínskej pôde Bayernu Mníchov (2:0) 10. apríla v odvete štvrťfinále LM 2012/2013. Ak si chce Juventus zachovať postupové šance, musí bodovať. V tabuľke je na treťom mieste s dvoma bodmi. "Dúfam, že štadión bude v utorok večer ohnivým kotlom. Fanúšikovia nám môžu pomôcť k víťazstvu," povedal tréner Juventusu Antonio Conte pre JTV. 

Najväčšou zbraňou Realu bude ako obyčajne Cristiano Ronaldo, ktorý je so siedmimi presnými zásahmi zatiaľ najlepším strelcom tohto ročníka LM. Portugalský útočník v sobotu prispel dvoma gólmi k zisku troch bodov Realu na pôde Raya Vallecana (3:2) v Primera División. "Musíme si zachovať koncentráciu a utvárať si šance tak ako v minulom zápase v Madride. Real disponuje extrémne rýchlymi hráčmi do protiútoku, ako sú Di María, Ronaldo či Bale. V Španielsku sme bránili dobre, držali sme loptu a robili domácim problémy. V Turíne budeme môcť počítať s podporou domáceho publika," povedal stredopoliar "starej dámy" Claudio Marchisio. 

Paríž Saint-Germain potrebuje v C-skupine víťazstvo nad Anderlechtom Brusel, aby sa mohol predčasne radovať z prieniku medzi 16 najlepších. Zverenci trénera Laurenta Blanca ešte nestratili ani bod pri skóre 12:1. V predchádzajúcom súboji v Bruseli vyhral PSG vysoko 5:0, pričom štyri góly vsietil švédsky útočný klenot Zlatan Ibrahimovič. Parížania v tejto sezóne ešte nepoznajú chuť prehry a celkovo neprehrali počas 90 minút už v 31 súťažných zápasoch. Naposledy podľahli 2. marca v Ligue 1 na pôde Reims (0:1). "Všetci hráči sú na sto percent v poriadku. Je potešením hrať v tíme ako tento. Mám dojem, že sme neporaziteľní, predovšetkým doma v Parku princov, kde za nami stoja naši fanúšikovia. Teraz sa sústredíme na Anderlecht, pretože nám chýba jedno víťazstvo na postup do ďalšej fázy," povedal 18-ročný mladík v kádri PSG Adrien Rabiot. 

Z D-skupiny sa môžu kvalifikovať do osemfinále hneď dva tímy - Bayern Mníchov a Manchester City. Úradujúci európsky i nemecký šampión Bayern sa predstaví na pôde Viktorie Plzeň, ktorá v doterajšom priebehu LM 2013/2014 ešte nezískala ani bod. Ak Mníchovčania vyhrajú a CSKA zároveň nezdolá Manchester, postúpia do osemfinále šiestykrát po sebe. Bavori zásluhou sobotňajšieho víťazstva 2:1 na pôde Hoffenheimu vyrovnali 30 rokov platný rekord v počte zápasov bez prehry v rámci I. bundesligy. Zverenci trénera Pepa Guardiolu natiahli šnúru bez neúspechu na 36 duelov, čím vyrovnali maximum SV Hamburg z ročníka 1982/83. Plzeň sa naladila na utorkový duel piatkovým víťazstvom 6:1 nad Jabloncom. "Verím, že zápas s Jabloncom nás pozitívne nakopol. Prvý súboj sme neodohrali vôbec tak, ako sme chceli, a pred domácim publikom chceme predviesť kvalitnejší výkon. Musíme sa zlepšiť v jednotlivých činnostiach. Chceme byť dôraznejší, odvážnejší a verím, že keď sa nám to podarí, tak to bude pre divákov skvelý duel," povedal jeden zo štyroch Slovákov pôsobiacich v Plzni Marián Čišovský pre oficiálnu klubovú stránku. 

"The Citizens" budú mať istotu postupu v prípade domáceho víťazstva nad CSKA a zároveň ak Plzeň nevyhrá doma nad Bayernom. Hráči Manchestru si spravili chuť pred zápasom Ligy majstrov vysokým sobotňajším víťazstvom 7:0 nad Norwichom, čo bola ich najvyššia výhra v rámci domácej najvyššej súťaže Premier League od roku 1968. Od domácej prehry s Bayerom Mníchov 1:3 vyhrali hráči pod taktovkou kouča Manuela Pellegriniho ostatných päť domácich ligových duelov so skóre 20:2. "Doma sa cítime veľmi pohodlne a naše výkony sú tu perfektné od začiatku sezóny. Vonku sme postrácali body, ale doma sme veľmi silní," povedal argentínsky obranca City Pablo Zabaleta. 

Program utorňajších stretnutí 4. kola hlavnej (skupinovej) fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 (zápasy sa začnú o 20.45 h SEČ) a tabuľky jednotlivých skupín: 

A-skupina: 
Šachtar Doneck (Ukr.) - Bayer Leverkusen (Nem.), rozhoduje: Collum (Škót.) 
Real Sociedad San Sebastián (Šp.) - Manchester United (Angl.), rozhoduje: Rizzoli (Tal.) 

Tabuľka A-skupiny: 
1. Manchester United 3 2 1 0 6:3 7 
2. Leverkusen 3 2 0 1 8:5 6 
3. Doneck 3 1 1 1 3:5 4 
4. San Sebastián 3 0 0 3 1:5 0 

B-skupina: 
Juventus Turín (Tal.) - Real Madrid (Šp.), rozhoduje: Webb (Angl.) 
FC Kodaň (Dán.) - Galatasaray Istanbul (Tur.), rozhoduje: Atkinson (Angl.) 

Tabuľka B-skupiny: 
1. Real Madrid 3 3 0 0 12:2 9 
2. Galatasaray 3 1 1 1 6:9 4 
3. Juventus 3 0 2 1 4:5 2 
4. Kodaň 3 0 1 2 2:8 1 

C-skupina: 
Paríž Saint-Germain (Fr.) - Anderlecht Brusel (Belg.), rozhoduje: Strahonja (Chor.) 
Olympiakos Pireus (Gréc.) - Benfica Lisabon (Portug.), rozhoduje: Skomina (Slovin.) 

Tabuľka C-skupiny: 
1. PSG 3 3 0 0 12:1 9 
2. Olympiakos 3 1 1 1 5:5 4 
3. Benfica 3 1 1 1 3:4 4 
4. Anderlecht 3 0 0 3 0:10 0 

D-skupina: 
Manchester City (Angl.) - CSKA Moskva (Rus.), rozhoduje: Velasco Carballo (Šp.) 
Viktoria Plzeň (ČR) - Bayern Mníchov (Nem.), rozhoduje: Mateu Lahoz (Šp.) 

Tabuľka D-skupiny: 
1. Bayern 3 3 0 0 11:1 9 
2. Manchester City 3 2 0 1 6:4 6 
3. CSKA 3 1 0 2 4:7 3 
4. Plzeň 3 0 0 3 2:11 0 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona