LM: V utorok môže postúpiť ďalších šesť tímov

NETKY.SK • 25 November 2013, 12:20 • 2 min
LM: V utorok môže postúpiť ďalších šesť tímov

BRATISLAVA - Po utorňajších zápasoch 5. kola hlavnej fázy futbalovej Ligy majstrov môžu byť známi už všetci postupujúci do osemfinále z E, F, G a H-skupiny.

slovakia

left justify in out

Lídrovi "éčka" FC Chelsea stačí na postup do vyraďovačky aj remíza z ihriska FC Bazilej. "The Blues" však v rámci 1. kola tejto súťaže nečakane doma podľahli tomuto švajčiarskemu súperovi 1:2. "Od toho stretnutia už uplynul nejaký čas, preto nás už netrápi táto domáca prehra. Nebolo jednoduché zvíťaziť v nasledujúcich troch dueloch, ale my sme to zvládli a správnym spôsobom zareagovali na nepríjemný vstup do súťaže. Stále nám však chýba urobiť rozhodujúci krok. Minulý rok sme vyhrali v Bazileji v rámci Európskej ligy. Verím, že to opäť zvládneme a pred záverečným zápasom v LM už budeme pokojní," vyhlásil skúsený stredopoliar londýnskeho klubu Frank Lampard. Do osemfinále LM sa môže kvalifikovať aj Schalke 04 Gelsenkirchen. Nemecké mužstvo však musí zvíťaziť na ihrisku Steauy Bukurešť a zároveň Chelsea musí uspieť vo Švajčiarsku. Koučovi bundesligistu Jensovi Kellerovi stále chýba jedna z najväčších hviezd tímu - zranený holandský kanonier Klaas-Jan Huntelaar. 

O postupujúcich sa môže predčasne rozhodnúť aj v F-skupine, dvojica vedúcich tímov londýnsky Arsenal a SSC Neapol však musí zdolať svojich utorňajších súperov Olympique Marseille, resp. Borussiu Dortmund. "Kanonieri" privítajú doma hráčov francúzskeho tímu, ktorý v tomto ročníku Ligy šampiónov zatiaľ nezískali ani bod. Zverenci Arséna Wengera sa kvalifikujú ďalej, ak vyhrajú a zároveň Dortmund doma nezdolá Neapol, ale stačí im aj remíza v prípade, že Borussia prehrá na Westfalenstadione s SSC. Marseille už nemá šancu na postup do vyraďovačky. Nemecký i európsky vicemajster z Dortmundu čelí reálnej hrozbe predčasného vyradenia zo súťaže. Jeho kouč Jürgen Klopp nebude mať k dispozícii trojicu stabilných členov základnej zostavy Nevena Subotiča, Matsa Hummelsa a Marcela Schmelzera. Všetci traja sú obrancovia. Navyše, len v sobotu sa po dlhodobom zranení vrátil do zápasovej záťaže ďalší zadák Lukasz Piszczek. Oslabený Dortmund však prehral v I. bundeslige s Bayernom Mníchov doma vysoko 0:3 a je blízko k ďalšiemu neúspechu. Na zotrvanie nádeje na postup musí bezpodmienečne zvíťaziť, remíza by totiž znamenala postup Neapola, ktorý by mal síce len o tri body viac, ale disponoval by lepšou vzájomnou bilanciou. V drese talianskeho vicemajstra nenastúpi zranený slovenský špílmacher Marek Hamšík, ktorý si v sobotňajšom ligovom stretnutí privodil indispozíciu na ľavom chodidle. 

Z G-skupiny si už zabezpečilo postup Atlético Madrid, nasledovať ho môže jeho utorkový súper Zenit Petrohrad. Ruský tím by musel doma vyhrať a zároveň sa spoliehať na to, že FC Porto nezvíťazí doma nad Austriou Viedeň. Atlético už s istotou skončí na prvom mieste, kormidelník Diego Simeone preto na duel nenominoval dvojicu kľúčových útočníkov Davida Villu s Diegom Costom. 

Rovnako o jednom postupujúcom je už rozhodnuté aj v H-skupine, je ním FC Barcelona, ktorý sa predstaví na pôde Ajaxu Amsterdam. O zostávajúcu miestenku bojujú ešte všetci traja zvyšní členovia, pričom v najlepšej situácii je AC Miláno. Taliansky tím sa zaistí účasť v osemfinále, ak vyhrá nad Celticom Glasgow a Ajax nezíska ani bod s "blaugranas". Španielskemu majstrovi stačí aj bod z Amsterdamu na definitívu prvého miesta, v Holandsku však nenastúpia zranení Lionel Messi a Víctor Valdés. 

Program utorňajších stretnutí 5. kola hlavnej (skupinovej) fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 (všetky zápasy sa začnú o 20.45 h SEČ, ak nie je uvedené inak) a tabuľky jednotlivých skupín: 

E-skupina: 
Steaua Bukurešť (Rum.) - Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.), rozhoduje: Nijhuis (Hol.) 
FC Bazilej (Švaj.) - FC Chelsea (Angl.), rozhoduje: Lannoy (Fr.) 

Tabuľka E-skupiny: 
1. Chelsea 4 3 0 1 11:2 9 
2. Schalke 4 2 0 2 4:6 6 
3. Bazilej 4 1 2 1 4:4 5 
4. Steaua 4 0 2 2 2:9 2 

F-skupina: 
Arsenal Londýn (Angl.) - Olympique Marseille (Fr.), rozhoduje: Lahoz (Šp.) 
Borussia Dortmund (Nem.) - SSC Neapol (Tal.), rozhoduje: Velasco Carballo (Šp.) 

Tabuľka F-skupiny: 
1. Arsenal 4 3 0 1 6:3 9 
2. Neapol 4 3 0 1 7:6 9 
3. Dortmund 4 2 0 2 6:4 6 
4. Marseille 4 0 0 4 4:10 0 

G-skupina: 
Zenit Petrohrad (Rus.) - Atlético Madrid (Šp.), rozhoduje: Atkinson (Angl.) /18.00/ 
FC Porto (Portug.) - Austria Viedeň (Rak.), rozhoduje: Hategan (Nór.) 

Tabuľka G-skupiny: 
1. Atlético 4 4 0 0 12:2 12 - postup do osemfinále 
2. Zenit 4 1 2 1 3:4 5 
3. Porto 4 1 1 2 3:4 4 
4. Austria 4 0 1 3 0:8 1 

H-skupina: 
Celtic Glasgow (Škót.) - AC Miláno (Tal.), rozhoduje: Cakir (Tur.) 
Ajax Amsterdam (Hol.) - FC Barcelona (Šp.), rozhodujú: Pavel Královec (ČR) - Roman Slyško (SR), Martin Wilczek - Radek Příhoda, Michal Paták (všetci ČR) 

Tabuľka H-skupiny: 
1. Barcelona 4 3 1 0 9:2 10 - postup do osemfinále 
2. AC Miláno 4 1 2 1 5:5 5 
3. Ajax 4 1 1 2 3:7 4 
4. Celtic 4 1 0 3 2:5 3 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona