LM: V utorok 6 klubov o tri miesta v osemfinále, v Plzni zápas roka o EL

NETKY.SK • 9 December 2013, 10:19 • 2 min
LM: V utorok 6 klubov o tri miesta v osemfinále, v Plzni zápas roka o EL

PLZEŇ - O tri voľné miestenky do jarného osemfinále bude bojovať šesť klubov v utorňajšom programe záverečného 6. kola futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 v skupinách A až D. Účasť v najlepšej šestnástke tímov už majú z týchto zoskupení istú Manchester United, Real Madrid, Paríž St. Germain, Bayern Mníchov a Manchester City.

slovakia

left justify in out

O postup z A-skupiny bude na diaľku súperiť Šachtar Doneck s Bayerom Leverkusen, v B-skupine ide o všetko dvojici tímov Juventus Turín a Galatasaray Istanbul. Z C-skupiny postúpi buď Olympiakos Pireus so slovenským krídelníkom Vladimírom Weissom v kádri alebo Benfica Lisabon. V D-skupine sa už tajnička vylúštila skôr v prospech Bayernu a Manchestru City. "Zápas roka" čaká Viktoriu Plzeň, ktorá pri rozlúčke Pavla Vrbu s trénerskou lavičkou českého šampióna hostí CSKA Moskva a pokúsi sa vyhrabať z poslednej priečky na tretiu, zaručujúcu štart v jarnom šestnásťfinále Európskej ligy UEFA.

Bayern Mníchov by musel prehrať minimálne trojgólovým rozdielom v domácej Allianz Arene s Manchestrom City, aby pustil svojho súpera na prvé miesto. Pri forme úradujúceho víťaza súťaže, ktorý cez víkend sedemgólovou kanonádou rozobral na súčiastky Werder Brémy, je to však utopická predstava. Zverenci Pepa Guardiolu sa pokúsia natiahnuť víťaznú šnúru v LM, ktorá trvá už 10 zápasov. Doma je sila Bayernu neskutočná, z posledných 16 vystúpení v Lige majstrov vyhral pred svojimi fanúšikmi štrnásťkrát. Chýbať mu bude zranený Arjen Robben.

Plzeň v ťažkej skupine nezískala zatiaľ ani bod, napriek tomu v utorok v Štruncových sadoch bude v hre miestenka v Európskej lige. Plzeň so Slovákmi Matúšom Kozáčikom, Mariánom Čišovským, Marekom Bakošom a Michalom Ďurišom potrebuje zdolať CSKA Moskva, ďalej ho posiela výhra 1:0 i 2:1, no výsledok 3:2 už posúva do EL Rusov pri rovnosti bodov a vzájomných zápasov. CSKA má totiž lepšie celkové skóre ako Plzeň.

C-skupinu vyhral Paríž St. Germain, ktorému v Lisabone proti Benfice už o nič nepôjde. Aj z toho dôvodu kouč francúzskeho majstra Laurent Blanc nechal doma oddychovať Zlatana Ibrahimoviča, Thiaga Silvu a Alexa, trest majú Gregory van der Wiel a Marco Verratti. Portugalci nutne potrebujú bodovať, ideálne vyhrať a čakať na vývoj duelu Olympiakos Pireus - Anderlecht Brusel. Na to, aby Benfica preskočila druhých Grékov v tabuľke, potrebuje v 6. kole získať viac bodov ako oni, pretože pri rovnosti bodov rozhodujú vzájomné zápasy a tie má lepšie Olympiakos. Anderlecht s jedným bodom, ktorý získal po senzačnej remíze 1:1 v Paríži, sa už nemôže vyhrabať z dna tabuľky.

V A-skupine si Manchester United bude chcieť udobriť fanúšikov po dvoch domácich ligových prehrách. "Červení diabli" po nich ešte viac stratili kontakt s čelom tabuľky a figurujú až v jej strede, útočiskom je pre nich Liga majstrov. Tím Davida Moyesa, kritizovaného nástupcu legendárneho Alexa Fergusona, je istým osemfinalistom a na spečatenie prvenstva potrebuje získať proti Šachtaru Doneck aspoň bod. Ukrajinci majú o bod viac ako tretí Bayer Leverkusen, ten však hrá na pôde beznádejne posledného Realu Sociedad San Sebastian a ak zaboduje naplno, bude musieť vyhrať aj Šachtar.

V C-skupine popri jej istom víťazovi Reale Madrid hrajú o postup v priamom súboji turecký a taliansky majster. Matematika je jasná, Galatasaray potrebuje zvíťaziť, Juve stačí získať bod. Kodaň v prípade víťazstva nad Realom Madrid získa účasť v 1/16-finále EL, stačiť mu na ňu za istých okolností môže aj remíza. "Sami sme si sťažili cestu za postupom, no momentálne hráme vo veľmi dobrej forme. Na ťahu je súper, ktorý musí otvoriť hru a potrebuje vyhrať. My sa pokúsime vyťažiť z brejkových situácií. Verím, že dosiahneme to, s čím sme do Istanbulu prišli," povedal tréner Juventusu Antonio Conte. Jeho tím vedie ligu, v ktorej bodoval naplno v posledných siedmich zápasoch bez toho, že by dostal čo i len jediný gól. Turkov však okrem športového úspechu motivujú štedré odmeny. Vedenie klubu sľúbilo za postup vyplatiť 250.000 eur každému hráčovi.

Program zápasov 6. kola Ligy majstrov 2013/2014, utorok 10. decembra (výkop o 20.45 SEČ):
A-skupina:
Manchester United - Šachtar Doneck /Milorad Mažič (Srb.)/
Real Sociedad San Sebastian - Bayer Leverkusen /Tom Harald Hagen (Nór.)/
Tabuľka:
1. Manchester United    5 3 2 0 11:3 11 *
2. Šachtar Doneck       5 2 2 1  7:5  8
3. Bayer 04 Leverkusen  5 2 1 2 8:10  7
4. Real Sociedad        5 0 1 4  1:9  1

B-skupina:
FC Kodaň - Real Madrid /Felix Brych (Nem.)/
Galatasaray Istanbul - Juventus Turín /Pedro Proenca (Port.)/
Tabuľka:
1. Real Madrid          5 4 1 0 18:5 13 *
2. Juventus Turín       5 1 3 1  9:8  6
3. Galatasaray Istanbul 5 1 1 3 7:14  4
4. FC Kodaň             5 1 1 3 4:11  4

C-skupina:
Benfica Lisabon - Paríž SG /Mark Clattenburg (Angl.)/
Olympiakos Pireus - RSC Anderlecht Brusel /Wolfgang Stark (Nem.)/
Tabuľka:
1. Paríž St. Germain    5 4 1 0 15:3 13 *
2. Olympiakos Pireus    5 2 1 2  7:7  7
3. Benfica Lisabon      5 2 1 2  6:7  7
4. Anderlecht Brusel    5 0 1 4 3:14  1

D-skupina:
Bayern Mníchov - Manchester City /David Fernandez Borbalan (Šp.)/
Viktoria Plzeň - CSKA Moskva /Damir Skomina (Slov.)/
Tabuľka:
1. Bayern Mníchov       5 5 0 0 15:2 15 *
2. Manchester City      5 4 0 1 15:8 12 *
3. CSKA Moskva          5 1 0 4 7:15  3
4. Viktoria Plzeň       5 0 0 5 4:16  0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies