LM: V play-off aj Hamšíkov Neapol proti Bilbau

NETKY.SK • 8 August 2014, 12:39 • 2 min
LM: V play-off aj Hamšíkov Neapol proti Bilbau

NYON - Taliansky futbalový klub SSC Neapol v službách aj so slovenským reprezentantom Marekom Hamšíkom sa stretne v play-off Ligy majstrov so španielskym tímom Athletic Bilbao.

slovakia

left justify in out

Prvý zápas je na programe v Taliansku 19. alebo 20. augusta, odveta sa uskutoční 26. alebo 27. augusta na Pyrenejskom polostrove. Rozhodol o tom piatkový žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). "Dostali sme najťažšieho možného súpera spomedzi piatich, ktorí prichádzali do úvahy. Bilbao je jednoznačne najsilnejší tím z potenciálnych oponentov, o tom niet žiadnych pochýb. Athletic hrá typický španielsky futbal a má za sebou podporu 50-tisícového hľadiska na San Mamés. Na tom štadióne má problém s víťazstvom úplne každý. Myslím si, že uvidíme dva krásne zápasy. Za náš klub môžem prehlásiť, že sa zodpovedne pripravíme, aby sme splnili jediný cieľ - postup do skupiny," vyhlásil na klubovom webe "partenopei" ich tréner Rafael Benítez. 

 

Ďalšiu zaujímavú dvojicu v tzv. nemajstrovskej vetve utvorili turecký Besiktas Istanbul s londýnskym Arsenalom. Slovenský útočník "orlov" Filip Hološko sa teda môže tešiť na konfrontáciu s popredným anglickým mužstvom v každej sezóne ašpirujúcim na popredné priečky v Premier League. Tieto dva kluby sa ešte nikdy nestretli v súťažnom súboji. Ďalší stabilný člen národného tímu SR Tomáš Hubočan narazí so Zenitom Petrohrad na belgický Standard Liége. 

 

V majstrovskej vetve si bulharský Ludogorec Razgrad zmeria sily so Steauou Bukurešť, pričom prvý súboj odohrajú v Rumunsku. "Ludogorec je rozhodne kvalitné mužstvo s množstvom ostrieľaných hráčov z celého sveta. Verím, že moji zverenci odovzdajú maximum a prejdú do skupinovej fázy LM. Myslím si, že oba duely budú vyrovnané a o postupujúcom rozhodnú detaily," vyhlásil kormidelník Steauy Constantin Galca. Rakúsky šampión Red Bull Salzburg absolvuje dvojzápas so švédskym Malmö, ktoré v 3. predkole prešlo cez Spartu Praha, hoci malo z prvého duelu dvojgólové manko.  

 

Neúspešní z dvojzápasov play-off sa predstavia v skupinovej fáze Európskej ligy 2014/2015. 

Piatkový žreb play-off futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 (prvé zápasy sú na programe 19. - 20. augusta, odvety 26. - 27. augusta 2014): 

Majstrovská vetva: 

NK Maribor (Slovin.) - Celtic Glasgow (Škót.) 
Red Bull Salzburg (Rak.) - Malmö FF (Švéd.) 
BK Aalborg (Dán.) - APOEL Nikózia (Cyp.) 
Steaua Bukurešť (Rum.) - Ludogorec Razgrad (Bul.) 
ŠK Slovan Bratislava (SR) - BATE Borisov (Biel.) 

Nemajstrovská vetva: 
Besiktas Istanbul (Tur.) - Arsenal Londýn (Angl.) 
Standard Liége (Belg.) - Zenit Petrohrad (Rus.) 
FC Kodaň (Dán.) - Bayer Leverkusen (Nem.) 
OSC Lille (Fr.) - FC Porto (Portug.) 
SSC Neapol (Tal.) - Athletic Bilbao (Šp.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona