LM: V Londýne sa prekvapenie nekonalo, Chelsea a Real idú do štvrťfinále

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 07:35 • 2 min
LM: V Londýne sa prekvapenie nekonalo, Chelsea a Real idú do štvrťfinále

BRATISLAVA - Futbalisti Realu Madrid a Chelsea Londýn sa stali ďalšími účastníkmi štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014. Definitívne o tom rozhodli utorňajšie odvety osemfinále.

slovakia

left justify in out

Chelsea zvíťazila na Stamford Bridge nad Galatasarayom Istanbul 2:0 a po predošlej remíze 1:1 v tureckej metropole bez väčších problémov postúpila. "The Blues" zlomili odpor súpera v prvom polčase gólmi Samuela Eto'oa a Garyho Cahilla, po zmene strán si náskok postrážili. Real Madrid usilujúci sa o zisk jubilejnej desiatej "ušatej" trofeje zvíťazil doma nad Schalke 04 Gelsenkirchen 3:1, o svojom postupe do štvrťfinále však španielsky veľkoklub rozhodol už v prvom zápase drvivým víťazstvom 6:1 na nemeckej pôde.

Už predtým si postup medzi posledných osem tímov najprestížnejšej európskej klubovej súťaže vybojovali futbalisti Bayernu Mníchov, Atletica Madrid, FC Barcelona a Paríža St. Germain. Okteto štvrťfinalistov skompletizujú stredajšie odvety Manchester United - Olympiakos Pireus (prvý zápas 0:2) a Borussia Dortmund - Zenit Petrohrad (4:2). Žreb štvrťfinále sa uskutoční v piatok 21. marca o 12.00 SEČ vo švajčiarskom Nyone.

Odveta v Londýne v znamení Drogbovho návratu

Odvetný zápas v Londýne sa niesol v znamení návratu Didiera Drogbu na štadión Stamford Bridge, kde útočník Galatasarayu predtým úspešne pôsobil osem sezón. Domáci fanúšikovia ho privítali búrlivým potleskom, v hľadisku sa objavilo niekoľkých ďakovných transparentov s jeho menom a grafickou podobizňou. Chelsea mala raketový vstup do zápasu. Po autovom vhadzovaní za poliacou čiarou sa dostal k lopte Eden Hazard, v plnej rýchlosti nahral na pravú stranu nabiehajúcemu Oscarovi, ktorý rýchlo našiel vysunutého Samuela Eto'oa. Kamerunský útočník využil zlé postavenie istanbulského brankára Fernanda Musleru a strelou do pravého dolného rohu otvoril skóre. Hosťom robila problémy najmä stredová formácia Londýnčanov, výborne kombinačne hrala najmä dvojica Hazard - Oscar. Po spolupráci týchto dvoch hráčov v 22. minúte sa dostal v šestnástke k zakončeniu Frank Lampard, ale mieril nad Muslerovu bránku. Hoci loptu mali v prvom polčase častejšie na kopačkách Turci, domáci ich dôrazným napádaním nepustili k založeniu vážnejšej akcie. Po pol hodine hry zahrával štandardnú situáciu Hazard, po jeho centri z ľavej strany mieril John Terry z voleja tesne nad bránku Galatasaraya. Domácim rovnako ako úvod vyšiel aj záver prvého polčasu. Na rohový kop Lamparda v 42. min najvyššie vyskočil Terry, jeho hlavičku Muslera ešte kryl, ale na nekompromisnú dorážku ďalšieho stopéra Garyho Cahilla už nestačil - 2:0.

Po zmene strán hostia v snahe o kontaktný gól otvoril hru, čo hralo do karát technicky vyspelejším hráčom Chelsea. V 48. minúte volil Hazard v šestnástke namiesto strely prihrávku na Eto'a, jeho spätnú prihrávku na Oscara však zblokovala turecká obrana. O dve minúty na to sa po zlom odkopnutí brankára Musleru dostal k lopte Lampard, po jeho prihrávke vypálil z hranice pokutového územia Willian, ale jeho prudká strela našla iba tentoraz dobre postaveného gólmana Galatasaraya. Londýnčania naďalej pokračovali v tlaku, v 65. min po akcii Oscara hlavičkoval Lampard iba do náruče brankára hostí. Tréner Turkov Roberto Mancini sa snažil oživiť hru svojho tímu striedaniami, ale ani príchod čerstvých posíl nepomohol k narušeniu domácej dominancie. V 84. min mohol spečatiť triumf zverencov Joseho Mourinha najlepší hráč na ihrisku Hazard, ale jeho nebezpečnú strelu z minimálneho náprahu Muslera s námahou vytlačil mimo bránky. V ojedinelej šanci sa na druhej strane následne ocitol Drogba, ale brankár Čech jeho pokus kryl. Chelsea si už zaslúžené víťazstvo potom udržala a postúpila medzi najlepších osem tímov Ligy majstrov.

Real absolvoval povinnú jazdu s viacerými zmenami v zostave

Real Madrid nastúpil do "povinnej" odvety s viacerými zmenami v zostave, v nedeľu ho totiž v rámci najvyššej domácej súťaže čaká kľúčový zápas sezóny - El Clasico s FC Barcelona. V útoku popri ťahúňovi Ronaldovi dostali príležitosť mladíci Jese a Morata, no prvý menovaný mal smolu a po rýchlom zranení v 8. minúte prepustil miesto na ihrisku Baleovi. Waleský krídelník priniesol po rozpačitom vstupe "bieleho baletu" do zápasu oživenie. V 21. minúte po peknej akcii prihral z pravej strany Ronaldovi, ktorý si pekne nabehol do gólovej šance a z voleja prekonal Fährmanna - 1:0. Schalke sa však ani za nepriaznivého stavu nepoložilo a hralo s favoritom dôstojnú rolu. V 31. minúte sa nemecký tím dočkal odmeny v podobe vyrovnania po strele Hooglanda spoza šestnástky, ktorú nešťastne tečoval Ramos za chrbát svojho gólmana Casillasa. Schalke mohlo dokonca pomýšľať aj na otočenie skóre po tom, ako Huntelaarova strela flirtovala so žrďou. Po zmene strán mohol Ronaldo opäť poslať svoj tím do vedenia, jeho hlavičku zblízka však reflexívne zneškodnil Fährmann. Ronaldo však vyšiel z mikrosúboja s brankárom nemeckého tímu druhýkrát v zápase víťazne v 74. minúte, keď skóroval po krásnej individuálnej akcii a už o minútu Morata zvýšil na 3:1. Ronaldo má na konte trinásť gólov v tomto ročníku Ligy majstrov, čím sa odpútal od Zlatana Ibrahimoviča z Paríža SG na rozdiel troch zásahov. V 83. minúte mohol Portugalčan zavŕšiť hetrik, obrala ho oň pravá žrď. Po zmene strán mal Real drvivý tlak, Schalke mohlo odísť domov s väčším "nákladom".

Odvety osemfinále LM 2013/2014, utorok 18. marca:

Chelsea Londýn - Galatasaray Istanbul 2:0 (2:0)
Góly: 4. Eto'o, 42. Cahill, ŽK: Oscar, Ivanovič - Melo, Drogba, Inan, rozhodoval: Brych (Nem.)


Zostavy a striedania:


Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires, Lampard - Willian (90.+3 Kalas), Oscar (81. Schürrle), Hazard - Eto'o (85. Torres)

Galatasaray: Muslera - Eboue (77. Hajrovič), Chedjou, Kaya, Telles - Kurtulus (67. Balta), Melo - Yilmaz (54. Bulut), Inan, Sneijder - Drogba

/prvý zápas: 1:1, do štvrťfinále postúpila Chelsea Londýn/


Real Madrid - Schalke 04 Gelsenkirchen 3:1 (1:1)
Góly: 21. a 74. Ronaldo, 75. Morata - 31. Hoogland, ŽK: Illarramendi - Papadopoulos, rozhodoval: Karasev (Rus.)



Zostavy a striedania:


Real: Casillas - Nacho, Varane, Ramos (70. Carvajal), Coentrao - Isco, Xabi Alonso (46. Casemiro), Illarramendi - Jese (8. Bale), Morata, Ronaldo

Schalke: Fährmann - Hoogland, Höwedes (59. Papadopoulos), Matip, Kolašinac - Ayhan (81. Annan), Neustädter - Obasi, Meyer, Draxler - Huntelaar (46. Szalai)

/prvý zápas: 6:1, do štvrťfinále postúpil Real Madrid/




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies